Guardian: Tι πραγματικά πιστεύει η Theresa May για το Brexit

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Guardian: Tι πραγματικά πιστεύει η Theresa May για το Brexit

Ήταν έναν μήνα πριν από το δημοψήφισμα για το Brexit στη Βρετανία, όταν η Theresa May - προτού αναλάβει καθήκοντα πρωθυπουργού - είχε προειδοποιήσει, σε μια ιδιωτική συνάντηση με τραπεζίτες της Goldman Sachs, για τον αρνητικό αντίκτυπο της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό προκύπτει από μια μυστική ηχογράφηση των δηλώσεών της που έφερε στο "φως" της δημοσιότητας ο Guardian, ότι δηλαδή η πρωθυπουργός της Βρετανίας, πριν παραλάβει τα ηνία της χώρας, εξέφραζε σοβαρές ανησυχίες για το Brexit, σε αντίθεση με το ό,τι διαμηνύει, τώρα, στις δημόσιες ομιλίες της.

Μιλώντας στους τραπεζίτες της Goldman Sachs, στο Λονδίνο, στις 26 Μαΐου, εξέφραζε την ελπίδα ότι οι Βρετανοί θα κοιτάξουν το μέλλον, αφήνοντας πίσω τους το παρελθόν. Σε μία συνάντηση, διαρκείας μίας ώρας, μίλησε, ακόμη, και για τις ανησυχίες της για τις επιπτώσεις του Brexit στη βρετανική οικονομία και στις επιχειρήσεις.

«Νομίζω ότι τα οικονομικά επιχειρήματα είναι ξεκάθαρα», είχε σημειώσει τότε. «Θεωρώ πως είναι σημαντικό για εμάς το να είμαστε μέρος μιας εμπορικής ένωσης 500 εκατ.. Πιστεύω, όπως σας είπα και λίγο νωρίτερα, πως οι περισσότεροι θα επενδύσουν στη Βρετανία, επειδή πρόκειται για τη Βρετανία εντός της Ευρώπης". "Εάν δεν ήμασταν στην Ευρώπη, πιστεύω πως θα υπήρχαν εταιρείες και επιχειρήσεις που θα το σκέφτονταν εάν πρέπει να αναπτύξουν μια παρουσία στην ηπειρωτική Ευρώπη ή στη Βρετανία. Επομένως, εκτιμώ πως υπάρχουν σαφή οφέλη για εμάς, από οικονομικής άποψης».

Η May είχε δηλώσει, μάλιστα, πεπεισμένη πως η Βρετανία διασφαλίζει την ασφάλειά της, μένοντας στην Ευρώπη. «Σίγουρα, υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ως μέλη της Ε.Ε., τα οποία μας κρατούν περισσότερο ασφαλείς», είχε τονίσει.

Δεδομένου ότι η May έχει καταστήσει σαφές, επανειλημμένως, πως θα υλοποιήσει την απόφαση των Βρετανών, φαίνεται πως προτίθεται να αναλάβει το οικονομικό ρίσκο, προκειμένου να ικανοποιήσει τους ψηφοφόρους που τάχθηκαν υπέρ του Brexit.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider