Trump: Η Clinton θα μας οδηγήσει σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Trump: Η Clinton θα μας οδηγήσει σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο υποψήφιος των ρεπουμπλικανών για την προεδρία Donald Trump είπε χθες ότι το σχέδιο της δημοκρατικής υποψήφιας Ηillary Clinton για τη Συρία θα «οδηγήσει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», λόγω της πιθανότητας στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Ρωσία, που φέρει πυρηνικά όπλα, είπε χθες σε αποκλειστική συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters.

Στη συνέντευξη, που εστιάστηκε περισσότερο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο Trump είπε ότι η προσπάθεια να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος είναι πιό σημαντική από το να πεισθεί ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ να εγκαταλείψει την εξουσία, καταρρίπτοντας με τον ισχυρισμό του έναν μακροχρόνιο στόχο της αμερικανικής πολιτικής.

Ο Trump εξέφρασε την απορία πώς θα μπορούσε η Clinton να διαπραγματευθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin μετά την δαιμονοποίησή του από εκείνην, επέρριψε ευθύνες στον Αμερικανό πρόεδρο Barack Obama για την διολίσθηση των αμερικανικών σχέσεων με τις Φιλιππίνες υπό τον νέο τους πρόεδρο Ροντρίγκο Ντουτέρτε, παραπονέθηκε για την έλλειψη υποστήριξης από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στην προεκλογική του εκστρατεία, και είπε ότι θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές εύκολα αν τον υποστήριζαν τα στελέχη του κόμματος.

«Αν είχαμε κομματική ενότητα, δεν θα μπορούσαμε να χάσουμε αυτές τις εκλογές», είπε.

Για τον πόλεμο στη Συρία, ο Trump είπε ότι η Clinton θα παρασύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε έναν παγκόσμιο πόλεμο με μια πιό επιθετική πολιτική της προς τη λύση του πολέμου.

Η Clinton έχει καλέσει για την εδραίωση μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων μαχητικών αεροπλάνων και "ασφαλείς ζώνες" στο έδαφος για να προστατευθούν οι άμαχοι. Μερικοί αναλυτές φοβούνται ότι για να προστατευθούν αυτές οι ζώνες, θα πρέπει οι ΗΠΑ να μπουν σε άμεση σύρραξη με ρωσικά μαχητικά αεροπλάνα.

"Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εστιαστούμε στην ISIS", είπε, χρησιμοποιώντας μια ονομασία του Ισλαμικού Κράτους. "Δεν θα πρέπει να εστιαζόμαστε στη Συρία", είπε ο Trump καθώς έτρωγε τηγανητά αυγά και λουκάνικα στο θέρετρο γκολφ που φέρει το όνομά του στην πόλη Ντουράλ της Φλόριντα (Trump National Doral). "Θα καταλήξουμε σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο για τη Συρία αν ακούσουμε τη Χίλαρι Κλίντον. Δεν πολεμάς τη Συρία πιά, πολεμάς τη Συρία, τη Ρωσία και το Ιράν, εντάξει; Η Ρωσία είναι πυρηνική χώρα, αλλά μια χώρα όπου τα πυρηνικά δουλεύουν, σε σχέση με άλλες χώρες που απλώς μιλάνε" (για κατοχή πυρηνικών), πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider