Πορτογαλία: Κατά 9% συρρικνώθηκε το έλλειμμα το 9μηνο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πορτογαλία: Κατά 9% συρρικνώθηκε το έλλειμμα το 9μηνο

Κατά 9% στα 2,94 δισ. ευρώ συρρικνώθηκε το δημόσιο έλλειμμα της Πορτογαλίας, κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2016, συγκρινόμενο με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Η Λισαβόνα ανακοίνωσε ότι οι κρατικές δαπάνες αυξήθηκαν λιγότερο από ό,τι προβλεπόταν στον εκτελούμενο προϋπολογισμό, ο οποίος είχε στόχο τη μείωση του ελλείμματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της χώρας, το πρωτογενές πλεόνασμα – προ των δαπανών εξυπηρέτησης των τοκοχρεολυσίων – ανήλθε σε 3 δισ. ευρώ, ένα ποσό υψηλότερο κατά 27% από τη μείωση που επιτεύχθηκε πέρυσι.

Ενώ απομένουν τρεις μήνες για να ολοκληρωθεί το 2016, το έλλειμμα ανέρχεται σε μόλις το 53% αυτού που προβλέπεται στον υπό εκτέλεση προϋπολογισμό, ενώ το αντίστοιχο χρονικό σημείο πέρυσι το έλλειμμα βρισκόταν στο 68% του στόχου, ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

Η κυβέρνηση μειοψηφίας των Σοσιαλιστών είχε εξαγγείλει ότι θα μειώσει το έλλειμμα στο 2,4% του ΑΕΠ φέτος, από 4,4% πέρυσι, κάτω από τον στόχο που είχαν ορίσει οι Βρυξέλλες (2,5%), παρά τη χαμηλότερη του προσδοκώμενου ανάπτυξη της οικονομίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider