Οι Αμερικανοί ψηφίζουν και δίνουν προβάδισμα στη Hillary

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι Αμερικανοί ψηφίζουν και δίνουν προβάδισμα στη Hillary

H Hillary Clinton δείχνει να «έχει το πάνω χέρι» έναντι του Donald Trump στην προεκλογική εκστρατεία ενόψει των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου, ένα προβάδισμα που αναμένεται να παγιώσει χάρη στις ψήφους από την πρόωρη ψηφοφορία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές, ανάμεσά τους και στην καθοριστικής σημασίας πολιτεία της Φλόριντας.

Οι ψηφοφόροι στο Σικάγο, την Ουάσιγκτον, το Σάρλοτ, το Μαϊάμι ή το Λας Βέγκας μπορούν να προσέρχονται στα ειδικά εκλογικά κέντρα και να εναποθέσουν την ψήφο τους στις κάλπες, μια δυνατότητα που παρέχεται ολοένα και περισσότερο κατά τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ. Οι ψήφοι δεν θα καταμετρηθούν παρά την Τρίτη 8η Νοεμβρίου, την ημέρα των προεδρικών εκλογών.

Τριάντα επτά από τις 50 αμερικανικές πολιτείες προτείνουν στους πολίτες την ατομική πρόωρη ψηφοφορία έως την ημέρα των εκλογών και όλες δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες τους να ψηφίσουν μέσω επιστολικής ψήφου, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.

Συνολικά το 2012, το 1/3 των ψηφοδελτίων είχε κατατεθεί εκ των προτέρων, σύμφωνα με το γραφείο καταμέτρησης. Το ρεκόρ αναμένεται να σπάσει φέτος, προβλέπει το στρατόπεδο της υποψήφιας του Δημοκρατικού Κόμματος, που βάζει τα δυνατά του για να κινητοποιήσει τους διστακτικούς ψηφοφόρους.

«Πολιτείες όπως η Νεβάδα, η Βόρεια Καρολίνα και η Φλόριντα θα μπορούσαν να κριθούν πριν από την 8η Νοεμβρίου» εκτίμησε ο διευθυντής της εκστρατείας της Clinton.

Οι πρώτες πληροφορίες, που βασίζονται σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο στην πολιτική ταυτότητα των ψηφοφόρων που έχουν ήδη ψηφίσει, δείχνουν να δίνουν ένα προβάδισμα στους Δημοκρατικούς στη Φλόριντα και στη Νεβάδα, δύο από τις πλέον κρίσιμες πολιτείες των εκλογών, ωστόσο χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να επιβεβαιωθεί αυτή η τάση.

Μέχρι σήμερα, έξι εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ψηφίσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider