Πέντε νεκροί από συντριβή αεροσκάφους στη Μάλτα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέντε νεκροί από συντριβή αεροσκάφους στη Μάλτα

Ένα αεροσκάφος, το οποίο πραγματοποιούσε αναγνωριστικές αποστολές στη Μεσόγειο για λογαριασμό του γαλλικού υπουργείου Άμυνας, συνετρίβη τη Δευτέρα το πρωί στη Μάλτα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι πέντε Γάλλοι που επέβαιναν σε αυτό, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Το αεροσκάφος Fairchild Metroliner Mark III, νηολογημένο στις Ηνωμένες Πολιτείες και ναυλωμένο από τη λουξεμβουργιανή εταιρία CAE Aviation, απογειώθηκε γύρω στις 7.20 (8.20 ώρα Ελλάδας), αλλά συνετρίβη στο έδαφος μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, τυλιγμένο στις φλόγες.

Πραγματοποιούσε αναγνωριστικές αποστολές στη Μεσόγειο, σύμφωνα με ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Άμυνας, που αρνήθηκε να διευκρινίσει τον προορισμό του αεροσκάφους ή το αντικείμενο της αναγνωριστικής αποστολής του.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν τρία μέλη του προσωπικού του υπουργείου –δεν ήταν «όλοι» στρατιωτικοί, σύμφωνα με το περιβάλλον του υπουργού Ζαν-Ιβ λε Ντριάν– και δύο υπάλληλοι ιδιώτη συμβαλλόμενου, διευκρίνισε το υπουργείο χωρίς να επιβεβαιώνει αν ήταν όλοι Γάλλοι.

Στη Μάλτα, η κυβέρνηση ανέφερε, ωστόσο, σε ανακοίνωσή της πως βρέθηκαν οι σοροί πέντε Γάλλων στο σημείο του δυστυχήματος.

Εξάλλου, η κυβέρνηση της Μάλτας είχε ανακοινώσει αρχικά ότι η πτήση «αποτελούσε μέρος μιας επιχείρησης παρακολούθησης που διεξάγεται εδώ και πέντε μήνες από τα γαλλικά τελωνεία για τον εντοπισμό των διαδρομών των δικτύων διακίνησης ανθρώπων και μεταναστών».

Επρόκειτο για τοπική πτήση και το αεροσκάφος επρόκειτο να επιστρέψει στη Μάλτα έπειτα από μερικές ώρες, «χωρίς να προσγειωθεί σε τρίτη χώρα», προστίθετο στην ανακοίνωση της Μάλτας, όπου διευκρινιζόταν ότι διεξάγονται έρευνες προκειμένου να προσδιοριστούν τα αίτια του δυστυχήματος.

«Επίσημες πληροφορίες, εικόνες και μάρτυρες, από τους οποίους τρεις μαλτέζοι στρατιωτικοί που βρίσκονταν σε στρατώνες στα πέριξ και δύο πιλότοι της πολιτικής αεροπορίας δήλωσαν σαφώς πως δεν σημειώθηκε έκρηξη πριν από την πρόσκρουση», ανέφερε η κυβέρνηση.

Το διεθνές αεροδρόμιο της Μάλτας, ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός του φθινοπώρου, έκλεισε μετά το δυστύχημα, αλλά ξανάνοιξε προς το τέλος του πρωινού. Ενδιαμέσως πολλές πτήσεις έλαβαν οδηγίες για να αλλάξουν προορισμό ή καθυστέρησαν, καθώς η επιστροφή στην κανονικότητα «θα πάρει χρόνο», προειδοποίησε το αεροδρόμιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider