Eric Trump: Ο πατέρας μου θέλει δίκαιες εκλογές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eric Trump: Ο πατέρας μου θέλει δίκαιες εκλογές

«Ο Donald Trump θα αποδεχτεί 100% το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών εάν είναι δίκαιο», δήλωσε την Κυριακή ο γιος του, Eric, μιλώντας στην εκπομπή This Week του τηλεοπτικού δικτύου ABC.

«Νομίζω ότι αυτό που λέει ο πατέρας μου είναι ότι θέλει δίκαιες εκλογές. Εάν το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, ασφαλώς θα το αποδεχτεί. Δεν τίθεται θέμα επ' αυτού», τόνισε.

Ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το προβάδισμα της Hillary Clinton μεγαλώνει ενόψει των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου, ο Τrump εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι οι εκλογές είναι «στημένες» σε βάρος του. Δεν έχει παρουσιάσει αποδείξεις και πολλές μελέτες καταδεικνύουν ότι το αμερικανικό εκλογικό σύστημα – που είναι αποκεντρωμένο καθώς ελέγχεται από τις πολιτειακές και όχι από τις ομοσπονδιακές αρχές – είναι ισχυρό.

Στην τηλεμαχία της περασμένης εβδομάδας ο Trump αμφισβήτησε τον θεμέλιο λίθο της αμερικανικής δημοκρατίας, όταν αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι θα αποδεχτεί το αποτέλεσμα. Λίγες ώρες αργότερα επανήλθε, λέγοντας ότι θα το δεχτεί «αν νικήσει».

Προβάδισμα 12 μονάδων για τη Hillary Clinton

Δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές, η Hillary Clinton προηγείται του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου της, Donald Trump, με διαφορά 12 μονάδων, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου ABC News και της εφημερίδας Washington Post.

Στην πρόθεση ψήφου, η πρώην υπουργός Εξωτερικών συγκεντρώνει ποσοστό 50% έναντι 38% του 70χρονου υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων. Για την Clinton, αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί, από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, σε δημοσκόπηση των ABC News/Washington Post. Αντίστοιχα, το 38% είναι το χαμηλότερο ποσοστό που έχει συγκεντρώσει ο Trump.

Μετά τη δεύτερη τηλεμαχία, στις 9 Οκτωβρίου, η Clinton διατηρούσε το προβάδισμά της αλλά με διαφορά μόνο 4 μονάδων.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο RealClearPolitics, μια ανάλυση όλων των δημοσκοπήσεων της τελευταίας περιόδου δίνει προβάδισμα περίπου 6 μονάδων στην Clinton (47,7% έναντι 41,9%).

Η τελευταία δημοσκόπηση των ABC News/Washington Post δείχνει επίσης ότι επτά στους δέκα (ποσοστό 69%) αποδοκιμάζουν τον τρόπο με τον οποίο απάντησε ο Τrump στις γυναίκες που τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση. Το Σάββατο τις κατηγόρησε όλες ότι ψεύδονται και απείλησε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. Συνολικά 11 γυναίκες τον έχουν κατηγορήσει δημοσίως μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider