Ισπανία: Προς άρση του πολιτικού αδιεξόδου μετά από 10 μήνες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισπανία: Προς άρση του πολιτικού αδιεξόδου μετά από 10 μήνες

Οι σοσιαλιστές της Ισπανίας αποφάσισαν την Κυριακή να αφήσουν τον Mariano Rajoy να σχηματίσει νέα κυβέρνηση και να αποτραπεί μια νέα προσφυγή στις κάλπες, μετά από ένα πολιτικό αδιέξοδο 10 μηνών που έχει παραλύσει θεσμούς και απειλεί να εκτροχιάσει την ανάκαμψη της οικονομίας.

Σύμφωνα με το Reuters, το σοσιαλιστικό κόμμα άνοιξε τον δρόμο για το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) να κυβερνήσει και για τον Mariano Rajoy να έχει μια δεύτερη θητεία.

Ανώτερα στελέχη της ομοσπονδιακής επιτροπής του PSOE που συνεδρίασε στη Μαδρίτη αποφάσισαν κατά μεγάλη πλειοψηφία - 139 υπέρ, έναντι 96 κατά - να απόσχουν από τη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης που αναμένεται να διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο κοινοβούλιο, ώστε να επιτραπεί στον συντηρητικό Rajoy, ο οποίος ασκεί τη διακυβέρνηση της χώρας από τα τέλη του 2011, να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας αυτή τη φορά.

Το σοσιαλιστικό κόμμα - αποδυναμωμένο - αποφεύγει οι Ισπανοί να επιστρέψουν στις κάλπες για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο, σε μια ψηφοφορία όπου θα κινδύνευε να υποστεί νέα ήττα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider