Reuters: Ο Τσίπρας σκέφτεται να «παραγκωνίσει» υπουργούς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Reuters: Ο Τσίπρας σκέφτεται να «παραγκωνίσει» υπουργούς

Στο ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, να αντικαταστήσει υπουργούς στο πλαίσιο ενός ανασχηματισμού αναφέρεται το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μια αλλαγή στη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου θα μπορούσε να επισπεύσει την αξιολόγηση και να διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις για ελάφρυνση του χρέους αλλά και τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις που απαιτουν οι δανειστές.

«Εάν ο Τσίπρας χρειάζεται ένα υπουργικό συμβούλιο το οποίο μπορεί ολοκληρώσει την αξιολόγηση το ταχύτερο δυνατό, τότε ο ανασχηματισμός θα μπορούσε να αποτελέσει μία λύση» δήλωσε μία από τις πηγές, σύμφωνα με το Reuters, προσθέτοντας ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί αυτό το μήνα.

Σύμφωνα πάντα με την πηγή, που επικαλείται το Reuters, ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος αντιτίθεται σε ιδιωτικοποιήσεις είναι μεταξύ των υπουργών που θα μπορούσαν να αντικατασταθούν, αντίθετα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που αναμένεται να παραμείνει στο υπουργείο Οικονομικών.

Άλλη κυβερνητική πηγή φέρεται να δήλωσε στο Reuters ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει πάρει καμία οριστική απόφαση, ενώ ένας τρίτος αξιωματούχος σχολίασε ότι ο ανασχηματισμός δεν αναμένεται ευρύς, αλλά θα μπορούσε να επηρεάσει τη δομή των υπουργείων.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Αθήνα είναι ήδη πίσω στο θέμα της πώλησης μετοχών της ΔΕΗ καθώς μετατέθηκε για το Νοέμβριο η πρόσληψη συμβούλου για την πώληση του 17%.

Σε μια προσπάθεια να ανεβάσει τη δημοτικότητά του ο Τσίπρας «τα έβαλε με την ολιγαρχία των καναλιών» την οποία η Αριστερά θεωρούσε ως κέντρο διαφθοράς και αιτία της δεινής θέσης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, αναφέρει το Reuters σημειώνοντας ότι «αυτή η κίνηση απέτυχε να αυξήσει τη δημοτικοτητά του.

Το Reuters επικαλείται δημοσκόπηση της Alco την προηγούμενη εβδομάδα όπου ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε να συγκεντρώνει ποσοστό 15,1% έναντι 21,1% που συγκέντρωνε η Νέα Δημοκρατία.

«Η προσπάθεια να μειώσει τον αριθμό των τηλεοπτικών καναλιών θα μπορούσε να του γυρίσει σε μπούμερανγκ», αναφέρει το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider