Σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Καμερούν - Φόβοι για πολλά θύματα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Καμερούν - Φόβοι για πολλά θύματα

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν όταν μια επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο από την πρωτεύουσα Γιαουντέ προς το λιμάνι Ντουάλα στο Καμερούν εκτροχιάστηκε κοντά στην πόλη Εσέκα.

«Υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Ακόμη βρισκόμαστε στη φάση της εκτίμησης της κατάστασης. Δεν μπορούμε να δώσουμε έναν προσωρινό απολογισμό», ανέφερε στο Reuters ένα στέλεχος της κρατικής σιδηροδρομικής εταιρείας Camrail.

Η εταιρεία Camrail επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε ένα ατύχημα κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Εσέκα, περίπου 120 χιλιόμετρα δυτικά της Γιαουντέ, και έχει στείλει ομάδες διασωστών στην περιοχή.

Ο αυτοκινητόδρομος RN3 είναι ένας από τους σημαντικότερους όχι μόνο για το Καμερούν αλλά και για όλη την κεντρική Αφρική. Είναι επίσης ένας από τους πιο επικίνδυνους όσον αφορά τα τροχαία δυστυχήματα.

"Αυτή τη στιγμή κόβουμε δέντρα για να κατασκευάσουμε μια πεζογέφυρα, ώστε να περνούν οι άνθρωποι με τα πόδια", ανέφερε ο Μαρσιάλ Μισιμικίμ, ένας υπεύθυνος μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που ασχολείται με την οδική ασφάλεια. Πολλοί οδηγοί είχαν μπλοκαριστεί και από τις δύο πλευρές του δρόμου, στο ύψος του Ματόμπ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider