Γιατί αυτό το κουτί με ξυλομπογιές κοστίζει 3.000 δολάρια;

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί αυτό το κουτί με ξυλομπογιές κοστίζει 3.000 δολάρια;

«Χαλαρώστε χρωματίζοντας» προτείνουν τα βιβλία Anti-Stress που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Οι ενήλικοι ανακαλύπτουν το παιδί μέσα τους και περνούν ώρες χρωματίζοντας τα περίτεχνα σχέδια των συγκεκριμένων βιβλίων. Κάποιοι δανείζονται τις ξυλομπογιές των παιδιών τους, άλλοι αγοράζουν δικές τους από το βιβλιοπωλείο και άλλοι ψωνίζουν από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (MoMA) το σετ της φωτογραφίας, που κοστίζει 3.000 δολάρια (2.850 προ φόρων).

Γιατί τόσα πολλά λεφτά; Ας ξεκινήσουμε από το όνομα: Karlbox. Όπου Karl ο Karl Lagerfeld, ο εκκεντρικός σχεδιαστής μόδας και καλλιτεχνικός διευθυντής των οίκων Chanel και Fendi. Η καρικατούρα του κοσμεί το εξαιρετικής αισθητικής μαύρο κουτί από βερνικωμένο ξύλο, το οποίο περιέχει 350 διαφορετικά αντικείμενα (μολύβια, κραγιόνια, πένες, πινέλα, μαρκαδόρους, κάρβουνα κλπ) κατασκευασμένα από την Faber-Castell, όλα άψογα οργανωμένα ανά χρώμα.

Υπερβολικά ακριβό θα πείτε. Κι όμως, η πρώτη παρτίδα των 2.500 κομματιών εξαντλήθηκε αμέσως μόλις κυκλοφόρησε. Αυτή τη στιγμή υπάρχει λίστα αναμονής για την επόμενη παρτίδα, που αναμένεται στις 31 Οκτωβρίου. Προφανώς ό,τι αγγίζει ο Lagerfeld γίνεται χρυσός. Αλλά γιατί να ασχοληθεί με τις ξυλομπογιές; Ας απαντήσει ο ίδιος: «Το να ζωγραφίζω είναι για μένα σαν να αναπνέω και σαν να γράφω. Αυτά είναι τα τρία πράγματα που σχεδόν με ηρεμούν…».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider