Αγόρασέ το πάμφθηνα πριν το πετάξει το εστιατόριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αγόρασέ το πάμφθηνα πριν το πετάξει το εστιατόριο

Κάθε χρόνο τα εστιατόρια στη Βρετανία πετάνε στα σκουπίδια 600.000 τόνους μαγειρεμένου φαγητού. Η εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα (και ιστοσελίδα) Too Good To Go βάζει τέλος στη σπατάλη, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα φθηνό φαγητό στους χρήστες της και χαμένα κέρδη στα εστιατόρια.

Η ιδέα είναι απλή: ο χρήστης συνδέεται στην εφαρμογή, βλέπει τις μερίδες φαγητού που είναι διαθέσιμες στα συνεργαζόμενα εστιατόρια, επιλέγει και πληρώνει την παραγγελία του. Στη συνέχεια παραλαμβάνει το φαγητό του από το εστιατόριο σε συγκεκριμένη ώρα, που έχει επιλέξει η επιχείρηση (συνήθως πριν το κλείσιμο και σίγουρα όχι σε ώρα αιχμής). Οι παραγγελίες στη Βρετανία κοστίζουν από 2,20 μέχρι 4,20 ευρώ, τιμή που συμφέρει τόσο τον πελάτη, όσο και το εστιατόριο που θα πέταγε το φαγητό. Η εφαρμογή παρέχει επίσης ανακυκλώσιμες συσκευασίες στα συνεργαζόμενα εστιατόρια για να κάνει την όλη εμπειρία ακόμη πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Η ιδέα ξεκίνησε από μία ομάδα φίλων στη Δανία στο τέλος του 2015 και αυτή τη στιγμή το Too Good To Go είναι διαθέσιμo σε επτά χώρες (Δανία, Νορβηγία, Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία, Αυστρία, Βρετανία, ενώ σειρά έχουν οι ΗΠΑ με πρώτη τη Νέα Υόρκη). Η τελευταία πόλη που προστέθηκε ήταν το Λονδίνο πριν από ένα μήνα, με 100 εστιατόρια. Στη Βρετανία συνεργάζονται επίσης εστιατόρια από το Μπράιτον, το Λιντς, το Μπέρμινχαμ και το Μάντσεστερ.

Το μεγαλύτερο σουξέ ανάμεσα στους χρήστες έχει το σούσι, καθώς μπορούν να επιλέξουν πάμφθηνες μερίδες σε αλυσίδες όπως οι YO! Sushi, Maki και Sushilicious. Βέβαια κανείς δεν ξέρει ακριβώς πώς θα είναι η μερίδα του. Π.χ όταν παραγγέλνει πίτσα μπορεί να πάρει οκτώ κομμάτια από έξι διαφορετικές πίτσες. Αλλά μπροστά στην προσφερόμενη τιμή, αυτές είναι λεπτομέρειες...

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider