Kρεμλίνο: Θα συνεχιστούν οι αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Kρεμλίνο: Θα συνεχιστούν οι αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις της στη Συρία και απέρριψε τις δηλώσεις των ΗΠΑ για τη σύγκρουση εκεί ως μη βοηθητικές και άκομψες. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ John Kerry κάλεσε τη Μόσχα να καθηλώσει στο έδαφος τα αεροπλάνα της που πετούν πάνω από τις περιοχές της Συρίας όπου διεξάγονται μάχες, περιλαμβανομένου και του Χαλεπίου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitri Peskov δήλωσε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη που είχε με δημοσιογράφους πως η ρωσική Πολεμική Αεροπορία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα και πως αυτό που αποκάλεσε "πόλεμος κατά της τρομοκρατίας" θα συνεχιστεί.

Ο Peskov κάλεσε την Ουάσινγκτον να τηρήσει την υπόσχεσή της να διαχωρίσει τους μαχητές της μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης από τους "τρομοκράτες" και χαρακτήρισε την τελευταία δήλωση των ΗΠΑ για τη Συρία άκομψη και μη βοηθητική.

Αναφερόταν σε μια δήλωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο οποίος δήλωσε χθες πως η Ρωσία έχει συμφέρον να σταματήσει τη βία στη Συρία επειδή οι εξτρεμιστές μπορεί να εκμεταλλευθούν το κενό εκεί και να εξαπολύσουν επιθέσεις "εναντίον ρωσικών συμφερόντων, ίσως ακόμη και εναντίον ρωσικών πόλεων". Παρά τις αυξανόμενες εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και στη Ρωσία, ο Peskov είπε πως η Ρωσία εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για συνεργασία με τις ΗΠΑ στην προσπάθεια να επιλυθεί η συριακή κρίση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider