Διαλέξετε το... σπέρμα των ονείρων σας με το ειδικό app

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαλέξετε το... σπέρμα των ονείρων σας με το ειδικό app

Όλοι μας έχουμε χρησιμοποιήσει ειδικά apps για να παραγγείλουμε φαγητό, ταξί, να κλείσουμε εισιτήρια και να αγοράσουμε προϊόντα. Τώρα, υπάρχει ειδική εφαρμογή για να επιλέγουμε τον μελλοντικό πατέρα των παιδιών μας.

Η επιλογή δότη σπέρματος είναι τόσο συνηθισμένη στη Βρετανία, όσο και η επιλογή συντρόφου. Μαζί τα χιλιάδες dating apps, αυτή τη βδομάδα κυκλοφόρησε και εφαρμογή που βοηθά τους ενδιαφερόμενους να επιλέξουν το ιδανικό σπέρμα με βάση τις… προτιμήσεις τους.

Το application που δημιούργησε η Τράπεζα Σπέρματος του Λονδίνου (London Sperm Bank) είναι μια απλή και εύχρηστη μηχανή αναζήτησης σε μια αυξανόμενη βάση δοτών. Οι χρήστες αναζητούν τον πατέρα των παιδιών τους με βάση μια σειρά από χαρακτηριστικά, όπως χρώμα ματιών, χρώμα μαλλιών, φυλή και καταγωγή. Το app παρέχει πληροφορίες και για την προσωπικότητα του δότη, ο οποίος είναι καταχωρημένος με ψευδώνυμο.

Η παρουσίαση της εφαρμογής, βέβαια έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από εκείνους που θεωρούν απαράδεκτο οι μελλοντικοί γονείς να επιλέγουν το παιδί τους με βάση εμφανισιακά χαρακτηριστικά, σαν να είναι ρούχα. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν είναι τίποτε άλλο από την ηλεκτρονική εκδοχή μιας διαδικασίας που ήδη εφαρμόζεται στις τεχνικές από τους ενδιαφερόμενους.

Όπως εξηγεί η Laura Spoelstra, ανεξάρτητη εμπειρογνώμονας και μέλος της Αρχής Ανθρώπινης Γονιμοποίησης και Εμβρυολογίας της Βρετανίας (HEFA), το app απλώς διευκολύνει αυτό που οι μελλοντικοί γονείς κάνουν συμπληρώνοντας έντυπα. «Όσοι ψάχνουν δότη σπέρματος, έχουν ήδη πλάσει μια εικόνα στο μυαλό τους για αυτό το άτομο», σχολιάζει η Spoelstra στο CNNMoney. «Στην ουσία, αυτό που ζητούν είναι το έμβρυο να μοιάζει όσο το δυνατόν στην οικογένειά τους». Η ίδια επιβεβαιώνει, μάλιστα, ότι οι ενδιαφερόμενοι είναι στην πλειονότητά τους ετερόφυλα ζευγάρια.

Οι δωρητές σπέρματος ελέγχονται από εποπτικές αρχές όπως η HEFA προκειμένου να διασφαλιστεί η καλή υγεία και η βιωσιμότητα του σπέρματός τους. Και οι μελλοντικοί γονείς, όμως, υποβάλλονται σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν προβλήματα υγείας που μπορεί να διακυβεύουν το μέλλον των παιδιών που θα γεννηθούν.

Αυτή στη στιγμή, η αγορά σπέρματος από την Τράπεζα Σπέρματος του Λονδίνου κοστίζει 900 λίρες. Στην τιμή αυτή δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα της διαδικασίας γονιμοποίησης.

Η εφαρμογή διατίθεται smartphones με λειτουργικό iOS και Android.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider