Υπέρ της ορθολογικής χρήσης του στρατού στη Συρία ο Obama

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπέρ της ορθολογικής χρήσης του στρατού στη Συρία ο Obama

Υπέρ της συγκρατημένης εμπλοκής στον πόλεμο της Συρίας τάχθηκε ο αμερικακός πρόεδρος Barack Obama, αντικρούοντας τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι οι ΗΠΑ θα έπρεπε να έχουν πιο ενεργό συμμετοχή.

Ο ίδιος είπε σε στρατιώτες στην αμερικανική βάση στο Φορτ Λι του Νιού Τζέρσεϋ ότι η κατάσταση στη Συρία ήταν συγκλονιστική και ότι ο ίδιος επανεξέταζε την πολιτική της Συρίας σχεδόν κάθε εβδομάδα.

«Φέρνουμε εξωτερικούς κριτές – φέρνω επικριτές της πολιτικής μου να μάθω, ‘Εντάξει, δεν συμφωνείτε ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος – πείτε μου τι νομίζετε ότι θα μας επιτρέψει να εμποδίσουμε τον εμφύλιο που συνεχίζεται’», είπε ο Obama στη συζήτηση, η οποία μεταδόθηκε από το κανάλι CNN.

«Στη Συρία, δεν υπάρχει σενάριο με το οποίο – χωρίς να στείλουμε μεγάλο αριθμό στρατιωτών – θα μπορέσουμε να σταματήσουμε έναν εμφύλιο στον οποίο και οι δύο πλευρές έχουν στυλώσει τα πόδια», είπε.

Ο Obama είπε ότι ήταν σημαντικό για αυτόν να υπάρξει «ορθολογισμός» στην αποστολή στρατιωτών λόγω των «απίστευτων θυσιών» που περιλαμβάνει κάτι τέτοιο και επίσης διότι ο αμερικανικός στρατός συνεχίζει να επιχειρεί στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Η υποστήριξη της μετριοπαθούς αντικυβερνητικής μερίδας της Συρίας νωρίτερα στον πόλεμο πιθανά θα κλιμακωνόταν σε μια αντιπαράθεση με τη Ρωσία ή το Ιράν, οι οποίες υποστηρίζουν τον Σύρο πρόεδρο Bashar al-Assad, και θα άφηναν τις ΗΠΑ εκτεθειμένες σε πολλαπλά μέτωπα, είπε ο Obama.

«Θα υπάρξουν προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο οι οποίες δεν αγγίζουν άμεσα την ασφάλειά μας, όπου θα χρειαστεί να βοηθήσουμε, θα χρειαστεί να βοηθήσουμε την ηγεσία, αλλά το να στείλουμε απλώς περισσότερο στρατό δεν θα αποτελέσει λύση», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider