Σχέδιο «μεταμόρφωσης» της Γαλλίας οραματίζεται ο Macron

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σχέδιο «μεταμόρφωσης» της Γαλλίας οραματίζεται ο Macron

Την πρόθεσή του να «οικοδομήσει ένα σχέδιο για να μεταμορφώσει τη Γαλλία από την επόμενη χρονιά» εξέφρασε την Τρίτη ο παραιτηθείς υπουργός Οικονομίας της χώρας, Emmanuel Macron, χωρίς ωστόσο να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2017.

«Η χώρα μας δικαιούται να πάρει το ρίσκο. Είμαι αποφασισμένος να κάνω τα πάντα ώστε οι αξίες μας, οι ιδέες μας, η δράση μας να μπορέσουν να μεταμορφώσουν τη Γαλλία από την επόμενη χρονιά», τόνισε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, λίγη ώρα αφότου ανακοινώθηκε επισήμως η αποχώρησή του από την κυβέρνηση.

Στη Γαλλία «η μοναδική στιγμή όπου μπορεί να γίνουν οι απαραίτητες δημόσιες συζητήσεις για να αποφασιστούν αυτές οι αλλαγές είναι οι προεκλογικές εκστρατείες για τις προεδρικές εκλογές», εξήγησε ο 38χρονος πολιτικός.

Ο Macron ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Γαλλίας, Francois Hollande, για την εμπιστοσύνη που του έδειξε αλλά φάνηκε ότι γυρίζει πλέον σελίδα καθώς δήλωσε «πεπεισμένος πως οι Γάλλοι θα αποδώσουν δικαιοσύνη στον πρόεδρο καθώς αντιμετώπισε ασυνήθιστες δυσκολίες».

Η παραίτησή του είχε ωριμάσει από καιρό, πρόσθεσε, λέγοντας ότι «επέλεξε να αναλάβει τις ευθύνες του ώστε να είναι ελεύθερος». Κάνοντας λόγο για την αρχή «μιας νέας φάσης», ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει στα τέλη Σεπτεμβρίου τις προτάσεις του κινήματός του, του En Marche! και υποσχέθηκε «ένα σχέδιο που θα στηρίζεται στην πραγματικότητα, απαιτητικό, που θα ξαναδίνει στη Γαλλία τη θέση της».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider