Πωλείται το πιο ακριβό σπίτι του κόσμου για 1 δισ. ευρώ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πωλείται το πιο ακριβό σπίτι του κόσμου για 1 δισ. ευρώ

Τι θα πρέπει να περιλαμβάνει άραγε ένα σπίτι για να δικαιολογήσει την τιμή πώλησης του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων; Πριν αρχίσουμε να ψάχνουμε τα χαρακτηριστικά που αυξάνουν τόσο την αξία του, αξίζει να διευκρινίσουμε πως στην εν λόγω περίπτωση με τον όρο «σπίτι» εννοούμε μια μεγάλη, πολυτελή έπαυλη στην Κυανή Ακτή της Γαλλίας, ένα μικρό προνομιακό καταφύγιο ανάμεσα στη Νίκαια και το Μονακό το οποίο συχνά περιγράφεται ως «η παιδική χαρά του δισεκατομμυριούχου».

Αρχικά, λοιπόν η τιμή εκτινάσσεται από το ίδιο το σπίτι ιστορικής αξίας, το οποίο φέρει την ονομασία Ville Les Cèdres και βρίσκεται στο κέντρο του Saint Jean Cap Ferrat, περιοχή γνωστή στα γαλλικά ως «Presqu'île», που μοιάζει δηλαδή με νησί. Σύμφωνα με την περιγραφή του μαγευτικού ακινήτου στον γαλλικό τύπο, αυτό περιλαμβάνει 10 υπνοδωμάτια, μια αίθουσα χορού, ένα θυρωρείο, ένα παρεκκλήσι, μια πισίνα 50 μέτρων σκαμμένη στο βράχο, ένα χειμερινό κήπο και στάβλους για 30 άλογα.

Αλλά το πολυτιμότερο στοιχείο του σπιτιού μοιάζει να είναι ο κήπος του, ο οποίος συγκαταλέγεται στους ομορφότερους ιδιωτικούς κήπους της Ευρώπης. Η έκτασή του καλύπτει πάνω από 35 στρέμματα και περιλαμβάνει 20 θερμοκήπια ενώ εποπτεύεται από 15 πλήρους απασχόλησης κηπουρούς και διαθέτει περίπου 15.000 σπάνια τροπικά είδη φυτών. Μάλιστα ορισμένοι αναφέρουν πως πρόκειται για την πλουσιότερη συλλογή των τροπικών φυτών της Ευρώπης.

Στην υπέρογκη τιμή του βέβαια συμβάλει και η τοποθεσία του. Στην περιοχή του Saint Jean Cap Ferrat συναντά κανείς την πιο ακριβή τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο στον κόσμο- πάνω από 200.000 ευρώ το τετραγωνικό, σύμφωνα με τον ιστότοπο le-gotha.com. «Περισσότερες από 50 όμορφες βίλες της περιοχής κοστίζουν το βάρος τους σε χρυσό. Και πράγματι υπάρχουν πολύ λίγες “ευκαιρίες” αγοράς στην περιοχή αφού οι ιδιοκτήτες σπιτιών στο Saint Jean Cap Ferrat είναι πολύ δεμένοι με τις πολυτελείς οικίες τους, ακόμη και αν τις επισκέπτονται μόνο μερικές εβδομάδες το χρόνο».

Με πληθυσμό μόλις πάνω από 2.000 κατοίκους, το Saint Jean Cap Ferrat προσέλκυε πάντα διασημότητες, βασιλείς και μερικούς από τους πιο καλοβαλμένους celebrities του κόσμου ενώ αποτελεί και την ιδανική διαφυγή για τους εύπορους και με εξαιρετικό γούστο Μονεγάσκους.

Το μέρος, άλλωστε, είναι τόσο εκλεπτυσμένο ώστε να προσελκύσει τον δισεκατομμυριούχο και συνιδρυτή του Facebook, Eduardo Saverin, ο οποίος αποφάσισε να τελέσει εκεί την γαμήλια τελετή του και για το σκοπό αυτό νοίκιασε ολόκληρο το Le Grand Hôtel του Cap-Ferrat ώστε να φιλοξενήσει εκεί για τέσσερις ημέρες τους 350 καλεσμένους του.

Αξίζει να αναφερθεί πως καμία αγοροπωλησία ακινήτων δεν έχει φτάσει ποτέ σε τέτοια ύψη ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως αναφέρει το Forbes. Η υψηλότερη συναλλαγή τέτοιου είδους μέχρι χθες ήταν η πώληση ενός ράντσου 210.000 στρεμμάτων στο Τέξας έναντι 725 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα τουλάχιστον με το Bursier.com.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider