Δηλώσεις-σοκ από Trump για άσκηση βίας κατά της Clinton

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δηλώσεις-σοκ από Trump για άσκηση βίας κατά της Clinton

Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε την Τρίτη ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Donald Trump, ο οποίος παρότρυνε τους υποστηρικτές της οπλοκατοχής να δράσουν για να εμποδίσουν τη Hillary Clinton από το να προτείνει στο κογκρέσο φιλελεύθερους δικαστές για το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

«Αν μπορέσει να διαλέξει τους δικαστές της, δεν θα μπορέσετε να κάνετε τίποτα παιδιά», είπε ο Trump σε συγκέντρωση, για τα μέλη του αμερικανικού Αρείου Πάγου, των οποίων η θητεία είναι ισόβια. Το εκλογικό γραφείο της Clinton χαρακτήρισε τη δήλωση επικίνδυνη, προσθέτοντας ότι «ένα άτομο που επιδιώκει να γίνει πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να προτείνει την άσκηση βίας».

Όταν ζητήθηκαν εξηγήσεις, το γραφείο του Trump είπε ότι ο υποψήφιος αναφερόταν στην προσπάθεια που θα έπρεπε να καταβάλλουν οι υποστηρικτές της οπλοκατοχής ώστε να προσέλθουν περισσότεροι ψηφοφόροι στις κάλπες για να ψηφίσουν τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών. «Οι υποστηρικτές της οπλοκατοχής έχουν απίστευτη ενέργεια και είναι πάρα πολύ ενωμένοι, κάτι που τους δίνει μεγάλη πολιτική ισχύ», πρόσθεσε.

Ο Michael Hayden, πρώην διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA), ο οποίος τη Δευτέρα ήταν μεταξύ 50 Ρεπουμπλικανών ειδικών εθνικής ασφάλειας που υπέγραψαν μια επιστολή καταγγέλλοντας τον Trump, είπε στο CNN: «Δεν είσαι μόνο υπεύθυνος για όσα λες. Είσαι και υπεύθυνος για ό,τι ακούει ο κόσμος».

Η γερουσιαστής Elizabeth Warren, φιλελεύθερη πολιτικός που της αρέσει να προκαλεί τον Trump, σε ανάρτησή της στο twitter έγραψε ότι ο Trump «εκτοξεύει απειλές εναντίον της ζωής (της Κλίντον) γιατί είναι ένας γελοίος δειλός που δεν μπορεί να αντέξει το γεγονός ότι χάνει από ένα κορίτσι». Η ανώτερη σύμβουλος του Trump απάντησε με το δικό της tweet στην Warren, «Αίσχος».

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος αντιπρόεδρος, Mike Pence, όταν ερωτήθηκε αν ο Trump ενθαρρύνει τη βία εναντίον της Clinton, είπε σε συνεργαζόμενο σταθμό του καναλιού NBC, «Ασφαλώς όχι. Όχι».

Αλλά οι Δημοκρατικοί ανέφεραν ότι οι δηλώσεις του Trump αποτελούν άλλη μία ένδειξη ότι ο υποψήφιος δεν κάνει για τον Λευκό Οίκο. «Μην το αντιμετωπίζετε ως πολιτική γκάφα. Είναι απειλή δολοφονίας, κλιμακώνοντας σοβαρά την πιθανότητα μιας εθνικής τραγωδίας και κρίσης», είπε ο γερουσιαστής Chris Murphy, σε δικό του μήνυμα στο Twittter.

Αμέσως μετά τη δήλωση του Trump, πολλοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον κατηγόρησαν ότι ζητά ουσιαστικά τη δολοφονία της Κλίντον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider