Merkel: Βρισκόμαστε όλοι σε σοκ, αλλά είμαστε ασφαλείς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Merkel: Βρισκόμαστε όλοι σε σοκ, αλλά είμαστε ασφαλείς

«Μετά από μία ημέρα και μία νύχτα τρόμου, βρισκόμαστε όλοι σε σοκ», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου με αφορμή το μακελειό σε εμπορικό κέντρο του Μονάχου το προηγούμενο βράδυ.

Η καγκελάριος εξέφρασε τη βαθιά θλίψη της για τα θύματα του 18χρονου δράστη και τη συμπαράστασή της προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Η Merkel έκανε συσχετισμό της επίθεσης στο Μόναχο με την αιματηρή επίθεση στη Νίκαια, όπου ένας άνθρωπος κινήθηκε μεμονωμένα και με «πλήρη απαξίωση προς την ανθρώπινη ζωή».

Αναγνώρισε, επίσης, την ανασφάλεια που δημιουργείται μεταξύ των πολιτών όσον αφορά στην ασφάλεια και τη δημόσια τάξη και διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία είναι μια ασφαλής χώρα όπου οι δυνάμεις της αστυνομίας εργάζονται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη διασφάλιση μιας «ελεύθερης και αλληλέγγυας κοινωνίας».

Η καγκελάριος ευχαρίστησε, τέλος, στους ηγέτες των κρατών που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στη Γερμανία και υποσχέθηκε στο γερμανικό λαό ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια της τραγικής αυτής επίθεσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider