Διεθνής συμπαράσταση στη Γερμανία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διεθνής συμπαράσταση στη Γερμανία

Να καταδικάσουν το τραγικό γεγονός έσπευσαν οι ηγέτες πολλών κρατών του κόσμου, διατυπώνοντας τα συλληπητήριά τους στη γερμανική κυβέρνηση και την καγκελάριο Merkel προσωπικά.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin απέστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην καγκελάριο της Γερμανίας και στον πρωθυπουργό του κρατιδίου της Βαυαρίας Horst Seehofer για την πολύνεκρη επίθεση χθες το απόγευμα στο Μόναχο, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, σύμφωνα με ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Το Ιράν καταδικάζει αυτήν την ενέργεια και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον λαό και στην κυβέρνηση της Γερμανίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία ειδήσεων Irna και Isna. Ο ίδιος καταδίκασε «τη δολοφονία ανυπεράσπιστων αθώων» και δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν άλλες επιλογές παρά η απόλυτη και χωρίς διακρίσεις μάχη» κατά της τρομοκρατίας.

Τη θλίψη του εξέφρασε λίγη ώρα μετά τη δημοσιοποίση της ένοπλης επίθεσης στο Μόναχο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twiiter. «Σε αυτές τις δύσκολες ώρες εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον γερμανικό λαό», αναφέρει και προσθέτει: «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να είναι η βία το μέλλον της Ευρώπης».

Σε αυτες τις δύσκολες ώρες εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Γερμανικό λαό. Δεν πρεπει να επιτρέψουμε να ειναι η βία το μελλον της Ευρώπης.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) 22 Ιουλίου 2016

Τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη του για το αιματηρό τρομοκρατικό συμβάν στο Μόναχο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Την Angela Merkel συλληπήθηκε, επίσης, προσωπικά το βράδυ της Παρασκευής ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande, ενώ με ανακοίνωσή του το Σάββατο το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε επίσης την επίθεση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider