Τουρκία: Θα τηρήσουμε τις δημοκρατικές αρχές και το κράτος δικαίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Θα τηρήσουμε τις δημοκρατικές αρχές και το κράτος δικαίου

Πιστή στις δημοκρατικές αρχές και το κράτος δικαίου θα παραμείνει η Τουρκία, διαβεβαίωσε το Σάββατο ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Mehmet Simsek, αναφερόμενος στην κυβερνητική επιχείρηση καταστολής μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα.

«Από την αρχή, θέλησα να πω ότι παρά αυτό που συνέβη πριν από μια εβδομάδα στην Τουρκία, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε διακαώς τις δημοκρατικές αρχές και να εφαρμόζουμε το κράτος δικαίου. Ξέρω ότι υπάρχουν ερωτηματικά», τόνισε ο Simsek στη διάρκεια συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών της G20 στη πόλη Τσενγκντού της νοτιοδυτικής Κίνας.

Η διευρυνόμενη κυβερνητική επιχείρηση καταστολής, μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, έχει τρομάξει τους επενδυτές, με αποτέλεσμα η τουρκική λίρα να υφίσταται απώλειες.

Την Πέμπτη πρόκειται να συγκληθεί το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τουρκίας, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του προέδρου Recep Tayyip Erdogan που μεταδίδει το τηλεοπτικό κανάλι NTV. Πρόκειται για την πρώτη σύγκλιση του αναφερόμενου ανώτατου στρατιωτικού οργάνου, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της προηγούμενης εβδομάδας.

Ομιλία Erdogan στην τουρκική εθνοσυνέλευση

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει ως σκοπό την επιτάχυνση του εκδημοκρατισμού, τόνισε την Παρασκευή ο πρόεδρος Erdogan, ενώ επανέλαβε την έκκλησή του προς τον τουρκικό λαό να μην εγκαταλείψει τις πλατείες, μέχρι νεώτερης οδηγίας του, στην ομιλία που έκανε αργά το βράδυ στην αίθουσα τελετών της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.

«Η Δύση, αν πράγματι υπερασπίζεται τη δημοκρατία, να μην μας καταδικάζει εκφράζοντας ενδοιασμούς» είπε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε πως το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών θα διοχετεύσει στο εξωτερικό τις εικόνες από τις επιθέσεις των πραξικοπηματιών. «Ελπίζω μετά από αυτό, να μη συνεχίσουν να με χαρακτηρίζουν δικτάτορα» πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider