Υπάρχει χώρα που απαγόρευσε το Pokemon Go

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπάρχει χώρα που απαγόρευσε το Pokemon Go

Την ώρα που η μανία του Pokemon Go εξαπλώνεται ανά τον κόσμο, η αμφιλεγόμενη από άποψη συντηριτισμού χώρα της Σαουδικης Αραβίας, αποφάσισε να πλεύσει ενάντια στο κύμα και να απαγορεύει το ήδη διάσημο παιχνίδι δια της θρησκευτικής οδού.

Το κορυφαίο θρησκευτικό σώμα της Σαουδικής Αραβίας ανανέωσε πριν λίγες μέρες ένα διάταγμα που εκδόθηκε πριν 15 χρόνια το οποίο είχε κηρύξει το παιχνίδι Pokemon αντι –ισλαμικό.

Μάλιστα για να συμπεριλαμβάνει η ανανέωση κα την νέα έκδοσή του παιχνιδιού, το συμβούλιο προχώρησε σε ανανέωση της φετφά στην οποία διευκρινίζεται πως η απαγόρευση ισχύει και για το Pokemon Gο.

Στο αρχικό διάταγμα το συμβούλιο ανέφερε πως οι μεταλλάξεις των πλασμάτων του παιχνιδιού, που τους δίνουν ειδικές δυνάμεις, είναι βλάσφημες. Επιπλέον στο παιχνίδι υπάρχουν στοιχεία που απαγορεύονται από τον ισλαμικό νόμο όπως ο πολυθεϊσμός και τα τυχερά παιχνίδια.

Μέλος του συμβουλίου, δήλωσε ότι η τρέχουσα μορφή του παιχνιδιού περιέχει εξίσου χαρακτηριστικά βλασφημίας και γι' αυτό κανείς Μουσουλμάνος στη χώρα δεν θα επιτρέπεται να συμμετέχει στο παιχνίδι που αλλοιώνει τον πολιτισμό.

Όπως ανέφερε μάλιστα το Al Jazeera, αρνητικά βλέπουν το παιχνίδι και οι αρχές της Αιγύπτου με κυβερνητικό αξιωματούχο να δηλώνει πως μέσω του Pokemon Go προωθείται η κατασκοπία ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Αν και το Pokemon Go δεν είναι επίσημα διαθέσιμο στη Σαουδική Αραβία, τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως πολλοί στη χώρα πιστεύεται ότι έχουν κατεβάσει την εφαρμογή. Να σημειώσουμε πως παρά τις απαγορεύσεις τα παιχνίδια της εικονικής πραγματικότητας γνωρίζουν τεράσια άνθιση στις χώρες της Μέσης ανατολής, και παίζονται από χιλιάδες κόσμου που κατοικεί στο Ντουμπάι, στο Κουβέιτ και στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider