Νεκρός ένας ύποπτος στο Ντάλας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νεκρός ένας ύποπτος στο Ντάλας

Ύποπτος που μετείχε στους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών του Ντάλας είναι νεκρός. Ο ύποπτος έχασε τη ζωή του έπειτα από τον αυτοτραυματισμό του με όπλο, σύμφωνα με την εφημερίδα The Dallas Morning News και το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBSDFW.

Επιπλέον, ένας ακόμη αστυνομικός κατέληξε μετά την ένοπλη επίθεση σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας στο Ντάλας. «Μόλις χάσαμε ακόμη έναν», γνωστοποίησε στοtwitter η ένωση αστυνομικών του Ντάλας. Οι νεκροί αστυνομικοί είναι πλέον πέντε, ενώ επτα ακόμη έχουν τραυματιστεί.

Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, τρεις ύποπτοι είναι υπό κράτηση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις με έναν ακόμη ύποπτο, ο οποίος βρίσκεται σε γκαράζ και πυροβολεί σποραδικά κατά των αστυνομικών. Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Ντάλας, ο ύποπτος είπε στους διαπραγματευτές ότι έρχεται το τέλος και ότι έχουν τοποθετηθεί βόμβες στο γκαράζ και στο κέντρο της πόλης. Τα κίνητρα των δραστών, όπως και ο ακριβής αριθμός τους παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Τηλεοπτικά πλάνα από την περιοχή, δείχνουν πάνοπλους αστυνομικούς να λαμβάνουν θέσεις μάχης πίσω από οχήματα. «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί με την αστυνομική κοινότητα του Ντάλας» δήλωσε ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ.

Υπενθυμίζεται ότι ένας Αφροαμερικανός έχασε τη ζωή του από αστυνομικά πυρά στην πολιτεία Μινεσότα, ενώ ο θάνατος ενός έτερου μαύρου πολίτη την Τρίτη είχε ξεσηκώσει μαζικές διαμαρτυρίες στη Λουιζιάνα.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί με την αστυνομική κοινότητα του Ντάλας, καθώς αστυνομικοί σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σήμερα το βράδυ» δήλωσε ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ σε ανακοίνωσή του.

Προσωρινή απαγόρευση πτήσεων

Μετά το αιματηρό περιστατικό η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) προχωρεί στην έκδοση οδηγίας προσωρινής απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το κέντρο του Ντάλας, μετά τους πυροβολισμούς.

Εξαιτίας του αιματηρού επεισοδίου, το Facebook ενεργοποίησε την εφαρμογή προσωπικής ασφάλειας safety check.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider