Τα 10 πιο ακριβά ξενοδοχεία του κόσμου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα 10 πιο ακριβά ξενοδοχεία του κόσμου

Μπορεί η έννοια «exclusive» να είναι κάπως ασαφής στο άκουσμά της, όταν έρχεται όμως να χαρακτηρίσει ένα υπερπολυτελές δωμάτιο ξενοδοχείου, σίγουρα αντιπροσωπεύει την ιδιωτικότητα, την περιποίηση, την προστασία, την πολυτέλεια και συμπεριλαμβάνει και πισίνες… συνήθως πολλές πισίνες. Φυσικά όλα τα παραπάνω έρχονται και με το ανάλογο τίμημα, το οποίο μόνο το 1% του πλανήτη μπορεί να ξοδέψει για μια νύχτα στον «παράδεισο».

Ποια είναι όμως τα ξενοδοχεία που έχουν τις ακριβότερες σουίτες στον κόσμο και τι συμπεριλαμβάνεται στη δυσθεόρατη τιμή τους;

1) Grand Penthouse στο The Mark Hotel στην Νέα Υόρκη

Αυτό το διαμέρισμα των 60 εκατ. δολαρίων χαρακτηρίστηκε πρόσφατα ως το μεγαλύτερο διαμέρισμα της Νέας Υόρκης αλλά και η πιο ακριβή σουίτα ξενοδοχείου παγκοσμίως, με κόστος 86.000 δολάρια τη βραδιά. Το πέντε υπνοδωματίων ρετιρέ με το μεγάλο σαλόνι με το πιάνο, έχει ένα μεγάλο σαλόνι, ένα πιάνο με ουρά, μια γιγάντια βεράντα και μαζί του νοικιάζετε και τον σεφ του Jean George. Επίσης έχετε στη διάθεσή σας σε 24ωρη βάση τον ράφτη του Bergdorf Goodman και προσωπικό κομμωτή από το Frédéric Fekkai Salon, για τις έκτακτες και τις προγραμματισμένες εμφανίσεις σας.

2) Royal Penthouse στο Hotel President Wilson στη Γενεύη

Αυτή η ελίτ σουίτα φιλοξενεί προσωπικότητες που εκτιμούν ιδιαίτερα την ιδιωτική ζωή. Ενδεικτικά έχει φιλοξενήσει από τον Bill Clinton μέχρι τον Bill Gates. Η επιπλωμένη πολυτελής σουίτα του όγδοου ορόφου, 18.000 τετραγωνικών ποδιών, προσφέρει ανέσεις που θα περίμενε κανείς να βρει στον Λευκό Οίκο, στον Κρεμλίνο ή σε κάποιο άλλο βασιλικό παλάτι. Έχει 12 υπνοδωμάτια, αίθουσα συνεδριάσεων, είναι διακοσμημένη με ακριβά έργα τέχνης, φυσικά έχει προσωπικό σεφ, ιδιωτικό ασανσέρ, θωρακισμένες πόρτες, αλεξίσφαιρα τζάμια, δωμάτιο πανικού και ...ελικοδρόμιο για ακόμα πιο εύκολη πρόσβαση. Όλα αυτά στην τιμή των 59.000 δολαρίων τη βραδιά.

3) Delana Hilltop Estate στα Φίτζι

Στην περίπτωση του Delana Hilltop Estate έχουμε να κάνουμε με ένα τροπικό καταφύγιο στην κορυφή του βουνού Laucala Nawi στα νησιά Φίτζι. Η θέα του είναι οι παραλίες με λευκή άμμο, συστάδες από καρυδόδεντρα Laucala και φυσικά η ζούγκλα του τροπικού δάσους. Ανήκει στον ιδιοκτήτη του Red Bull, Dietrich Mateschitz, και η κατοικία είναι περιστασιακά διαθέσιμη (κατόπιν αίτησης) για 55.000 δολάρια τη βραδιά. Τη σουίτα χαρακτηρίζουν οι περίεργες οροφές, οι επιπλωμένοι χώροι που καταλήγουν σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς κήπους, και διάφορες πισίνες που φωτίζονται με δάδες για λίγο έξτρα ρομαντισμό στο πιάτο σας. Φυσικά είναι επιπλωμένη και έχει τα περισσότερα από τα κομφόρ του είδους της.

4)The Royal Villa στο Grand Resort Lagonissi στην Αθήνα

Η αλήθεια είναι πως για αυτή την πολυτέλεια δεν χρειάζεται να πάτε και πολύ μακριά. Στο ξενοδοχείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το καλύτερο δωμάτιο κοστίζει 50.000 δολάρια τη βραδιά. Είναι μια σουίτα με τρία υπνοδωμάτια, δύο πισίνες (μια εσωτερική και μια εξωτερική) κήπο, ιδιωτική παραλία φυσικά, δωμάτιο μασάζ, γυμναστήριο, σεφ, μπάτλερ και VIP μεταφορές (με ελικόπτερο ή λιμουζίνα) για τα καθημερινά ψώνια. Διαθέτει μέχρι και personal trainer για να μην χάσετε τη φόρμα σας όσο θα μείνετε σε αυτή ενώ για τις ιδιαίτερες βραδιές διαθέτει μέχρι και πιανίστα, κατόπιν παραγγελίας.

5) Ty Warner Penthouse στο Four Seasons Hotel στην Νέα Υόρκη

Τα πανοραμικά παράθυρα και τα γυάλινα μπαλκόνια δίνουν σε αυτό το πολυτελές κατάλυμα έναν ξεχωριστό χαρακτήρα. Με κόστος 50.000 δολάρια τη βραδιά το συγκεκριμένο διαμέρισμα αποτελεί ένα κάστρο στα σύνεφα. Στην εκλεκτική κομψή επίπλωσή του, χρησιμοποιείται η βακέτα (δέρμα νεαρού μοσχαριού), το βενετσιάνικο βελούδο, το ιαπωνικό μετάξι και διάφορα άλλα εκλεκτά υλικά. Αν αγαπάτε την φινέτσα τότε σίγουρα αυτή η ιδιαίτερη διακόσμηση θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον.

6) Shahi Mahal Presidential Suite στο Raj Palace Hotel στην India

Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται απλά για ένα μαγευτικό ξενοδοχείο αλλά για ένα ανακαινισμένο βασιλικό κάστρο κάποιου μαχαραγιά. Η πολυτελής προεδρική σουίτα με διακόσμηση από φύλλα χρυσού, ελεφαντόδοντο, ασήμι, περίτεχνους καθρέφτες και έπιπλα και ιταλικά μαρμάρινα δάπεδα, κοστίζει 45.000 δολάρια τη βραδιά. Έχει 6 υπνοδωμάτια, τραπεζαρία, θέατρο, βιβλιοθήκη και φυσικά το δικό της προσωπικό στην κουζίνα για να σας προμηθεύει όποτε επιθυμείτε με λουκούλλεια γεύματα.

7) Penthouse Suite στο Grand Hyatt Cannes (Hôtel Martinez) στις Γαλλικές Κάννες

Μπορεί μια φορά το χρόνο, που οι Κάννες έχουν την τιμητική τους, η συγκεκριμένη σουίτα να γεμίζει με τους αστέρες του Χόλιγουντ, όλες τις υπόλοιπες μέρες όμως υπόσχεται πολυτέλεια και ανέσεις σε όσους μπορούν να διαθέσουν 41.000 δολάρια τη βραδιά. Η σουίτα έχει τέσσερα υπνοδωμάτια, δύο σαλόνια και δύο τραπεζαρίες ενώ η τεράστια βεράντα του ξενοδοχείου Art Deco προσφέρει εκπληκτική θέα στην Boulevard de la Croisette,. Τέλος ο κόλπος που απλώνεται μπροστά της αποτελεί την ιδιωτική παραλία του ξενοδοχείου.

8) Presidential Suite στη Νέα Υόρκη

Αυτό το διαμέρισμα, συνδυάζει το κλασσικό με το ποπ σε μια σικ εκδοχή του και κοστίζει 35.000 τη βραδιά. Η σουίτα διαθέτει ένα μεγάλο φουαγιέ, επίσημη τραπεζαρία, καθιστικό, βιβλιοθήκη με ξύλινη επένδυση, παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή και μεγάλα μπαλκόνια με θέα στο Central Park και στη Fifth Avenue. Για την εξυπηρέτησή τους οι επισκέπτες έχουν το δικό τους μπάτλερ ενώ για τις βόλτες τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια Bentley από τον «στόλο» του ξενοδοχείου.

9) Amanyara Villa στην Καραϊβική

Η Amanyara που σημαίνει «ειρηνική χώρα», προσφέρει πολυτέλεια δίπλα στο κύμα ή και δίπλα στην πισίνα. Οι βίλες του συγκροτήματος εναρμονισμένες με το πνεύμα της Καραϊβικής προσφέρουν τόσο ξεχωριστούς εσωτερικούς χώρους όσο και υπαίθριους οι οποίοι έχουν μεγάλες γέφυρες ξαπλώστρες υπαίθρια ντους, πισίνες, καταπράσινα τοπία και ακόμη και ιδιωτικές λίμνες. Η τιμή τους ξεκινά από 34.000 δολάρια ανά διανυκτέρευση. Εκτός από τα πέντε υπνοδωμάτια, το γραφείο και τους ξεχωριστούς κήπους, στην τιμή περιλαμβάνεται η καθαριότητα και η διατροφή καθώς και ένα καλάθι με γκουρμέ προϊόντα κατά την άφιξή σας.

10) Hôtel Plaza Athénée in Paris

Όπως ήταν αναμενόμενο, με μακρά ιστορία στη Μοναρχία, η Γαλλία δίνει στην καλύτερη της σουίτα βασιλική όψη. Η Royal Suite, κοστίζει 27.000 δολάρια τη βραδιά και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τα ευρύχωρα δωμάτια τα οποία είναι διακοσμημένα με γαλλικά έπιπλα Regency, με αντίκες ενώ τα χρωματικά τους θέματα κυριαρχούνται από μετάξι που συνδυάζεται με το δαμασκηνί αποχρώσεις. Η βασιλική σουίτα διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια και ιδιωτική κουζίνα. Η διαμονή περιλαμβάνει Krug σαμπάνια, ώστε οι επισκέπτες μπορούν να τσουγκρίσουν με θέα φυσικά τον Πύργο του Άιφελ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider