Schaeuble σε Πορτογαλία: Τηρήστε τις δεσμεύσεις σας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Schaeuble σε Πορτογαλία: Τηρήστε τις δεσμεύσεις σας

«Εάν χρειαστείτε νέο πρόγραμμα στήριξης, οι όροι θα είναι εξαιρετικά σκληροί», προειδοποίησε την Τετάρτη τους Πορτογάλους ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble, προτρέποντας πιεστικά την κυβέρνηση της χώρας να τηρήσει τους δημοσιονομικούς στόχους τους οποίους έχει συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας προσπαθεί να ανατρέψει τις πολιτικές λιτότητας της προκάτοχής της κι έχει στόχο να λύσει τα προβλήματα της οικονομίας της μέσω της ανάπτυξης και της τόνωσης της ζήτησης.

«Η Πορτογαλία θα διαπράξει ένα μεγάλο σφάλμα εάν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της», τόνισε όμως ο Γερμανός αξιωματούχος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο.

«Θα μπορούσε να αναγκαστεί να ζητήσει ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο θα λάβει. Αλλά οι όροι θα ήταν εξαιρετικά σκληροί και αυτό δεν είναι προς το συμφέρον της Πορτογαλίας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η πορτογαλική κυβέρνηση επιμένει ότι θα τηρήσει τον καθορισμένο στόχο για το έλλειμμα (2,2% του ΑΕΠ), το οποίο προβλέπεται να είναι υποδιπλάσιο σε σχέση με πέρυσι, ενώ διαβεβαιώνει πως δεν είναι απαραίτητα νέα μέτρα, καθώς ο προϋπολογισμός εκτελέστηκε όπως προβλεπόταν το πρώτο πεντάμηνο της τρέχουσας χρονιάς.

Το υπουργείο Οικονομικών της Πορτογαλίας διαβεβαίωσε ότι η Λισαβόνα δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει νέο πρόγραμμα, ενώ εργάζεται για να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της προς τις Βρυξέλλες και για να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider