Στο πλευρό της Clinton στις 5 Ιουλίου ο Obama

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο πλευρό της Clinton στις 5 Ιουλίου ο Obama

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην προεκλογική εκστρατεία της υποψήφιας του Δημοκρατικού Κόμματος Hillary Clinton στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, καθώς θα βρεθεί στο πλευρό της την 5η Ιουλίου σε εκδήλωση στη Βόρεια Καρολίνα.

«Στο Σάρλοτ, ο πρόεδρος Obama και η Ηillary Clinton θα μιλήσουν για τον τρόπο με τον οποίο θα βασιστούμε στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί και για το όραμά τους για μια Αμερική που θα είναι ισχυρότερη και ενωμένη», ανακοίνωσε την Τετάρτη η ομάδα που έχει αναλάβει την εκστρατεία της πρώην υπουργού Εξωτερικών.

Θα είναι η πρώτη εμφάνιση του Obama μαζί με την Clinton κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2016, έπειτα από τη ματαίωση, εξαιτίας του μακελειού στο Ορλάντο, ενός πρώτου ραντεβού των δύο τους που είχε προγραμματιστεί για το Ουισκόνσιν.

Την 9η Ιουνίου ο Obama άνοιξε τα χαρτιά του και τάχθηκε επίσημα στο πλευρό της Hillary Clinton, αφού επί πολλούς μήνες δεν αποκάλυπτε ποιον υποψήφιο του κόμματός του είχε επιλέξει.

«Τάσσομαι στο πλευρό της, ανυπομονώ να συμμετάσχω στην εκστρατεία της» είχε δηλώσει ο Obama σε ένα βίντεο που προβλήθηκε από την ομάδα της Clinton, η οποία είχε μόλις επικρατήσει στη μάχη για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.

«Πιστεύω ότι δεν υπάρχει υποψήφιος με τόσα προσόντα για αυτήν την θέση» είχε υπογραμμίσει ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider