«Αμετακίνητος» ο Corbyn παρά το μπαράζ παραιτήσεων στο κόμμα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Αμετακίνητος» ο Corbyn παρά το μπαράζ παραιτήσεων στο κόμμα

Μπαράζ παραιτήσεων σημειώνονται στο κόμμα των Εργατικών στη Βρετανία, στον απόηχο του Brexit, με τα στελέχη του κόμματος να χαρακτηρίζουν τον επικεφαλής του κόμματος Jeremy Corbyn ανίκανο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Ωστόσο ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Jeremy Corbyn δήλωσε αργά το βράδυ της Κυριακής ότι λυπάται για τις παραιτήσεις αρκετών βουλευτών του κόμματός του μετά την ψήφο υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά τόνισε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος.

«Λυπάμαι που υπήρξαν παραιτήσεις σήμερα από την σκιώδη κυβέρνησή μου. Αλλά δεν πρόκειται να προδώσω την εμπιστοσύνη εκείνων που με ψήφισαν ή τα εκατομμύρια των υποστηρικτών μου στη χώρα οι οποίοι χρειάζονται να εκπροσωπούνται από το Εργατικό Κόμμα», τόνισε σε δήλωσή του.

«Εκείνοι που θέλουν να αλλάξουν την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος θα πρέπει να θέσουν υποψηφιότητα σε δημοκρατικές εκλογές, στις οποίες θα είμαι και εγώ υποψήφιος», πρόσθεσε.

Μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής, 11 στελέχη των Εργατικών είχαν υποβάλλει την παράιτηση τους.

Η αρχή έγινε με την σκιώδης υπουργός Υγείας του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας Heidi Alexander, υποστηρίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται μια αξιόπιστη αντιπολίτευση μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit, αλλά ο ηγέτης των Εργατικών Jeremy Corbyn δεν μπορεί να την προσφέρει.

«Όσο και να σας σέβομαι ως έναν άνθρωπο με αρχές, δεν πιστεύω ότι έχετε την ικανότητα να δώσετε την απάντηση που αξιώνει η χώρα μας και πιστεύω ότι αν εμείς πρόκειται να σχηματίσουμε την επόμενη κυβέρνηση, είναι απαραίτητη μια αλλαγή ηγεσίας», αναφέρει το κορυφαίο στέλεχος των Εργατικών σε επιστολή της προς τον Corbyn την οποία ανήρτησε στο Twitter.

Ο Corbyn είναι ανεπαρκής και θα πρέπει να παραιτηθεί, δήλωσε νωρίτερα σκιώδης υπουργός Εξωτερικών των Εργατικών Hilary Benn, ο οποίος είχε παυθεί από τον Κόρμπιν μερικές ώρες νωρίτερα από τη θέση του επικεφαλής των Εργατικών σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

«Είναι ένας καλός και αξιοπρεπής άνθρωπος, αλλά δεν είναι ηγέτης», δήλωσε ο Benn μιλώντας στην τηλεόραση του BBC, διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος δεν θα θέσει υποψηφιότητα για να ηγηθεί του Εργατικού Κόμματος.

Επόμενη ήρθε να προστεθεί στη μακρά λίστα η Gloria De Piero, επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου κόμματος για τα θέματα των νέων, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρουν, η De Piero έγραψε στον αρχηγό του κόμματος Corbyn για να του πει πως δεν πιστεύει ότι μπορεί να οδηγήσει τους Εργατικούς στη νίκη στις βουλευτικές εκλογές που ενδέχεται να πραγματοποιηθούν μέσα σε διάστημα μηνών, αφού ο Cameron ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα παραιτηθεί μέχρι τον Οκτώβριο.

Οι επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος σε θέματα Μεταφορών Lilian Greenwood, Εκπαίδευσης Lucy Powell και Περιβαλλοντικής Πολιτικής Kerry McCarthy ανακοίνωσαν επίσης ις παραιτήσεις τους διαμαρτυρόμενοι κατά της ηγεσίας του Εργατικού Κόμματος μετά τη νίκη των υποστηρικτών του Brexit στο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Επίσης Lucy Powell και Ian Murray ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν την υποστήριξή τους και παραιτούνται από την "σκιώδη κυβέρνηση" του Corbyn

Το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News μετέδωσε πως παραιτήθηκαν επίσης οι Lilian Greenwood και Kerry McCarthy.

Μερικοί από τους παραιτηθέντες ανέφεραν σε δηλώσεις ότι αμφισβητούν την ικανότητα του Κόρμπιν να οδηγήσει το κόμμα στη νίκη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Οι εκλογές αναμένεται να πραγματοποιηθούν εντός μηνών αφού ο συντηρητικός πρωθυπουργός D. Cameron ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα παραιτηθεί μέχρι τον Οκτώβριο μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης ο Vernon Coaker, αρμόδιος του τομέα πολιτικής για τη Βόρεια Ιρλανδία, η Seema Malhotra, επικεφαλής της οικονομικής πολιτικής και ο Charles Falconer, επικεφαλής του τομέα Δικαιοσύνης και ο Karl Turner παραιτήθηκαν σήμερα, όπως μετέδωσε το BBC

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider