ΗΠΑ: «Ναι» στη χρήση κάνναβης για τους βετεράνους του πολέμου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: «Ναι» στη χρήση κάνναβης για τους βετεράνους του πολέμου

Υπέρ της χρήσης της φαρμακευτικής κάνναβης για τους βετεράνους του πολέμου που υποφέρουν από διαταραχές μετατραυματικού στρες τάσσεται η πλειοψηφία των Αμερικανών.

Όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Quinnipiac – και την οποία παρουσιάζει το Forbes – οι Αμερικανοί εκτιμούν πως οι βετεράνοι που υποφέρουν από μετατραυματικά σύνδρομα θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν ιατρική συνταγή για τη λήψη μαριχουάνας, σε μορφή χαπιού, προκειμένου να θεραπευθούν.

Σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα, το 87% των Αμερκανών τάσσεται υπέρ της χρήσης μαριχουάνας για τη θεραπεία των βετεράνων. Στα νοικοκυριά που έχουν τουλάχιστον έναν στρατιωτικό, είτε είναι εν ενεργεία, είτε βετεράνος, ποσοστό της τάξης του 82% έχει ακριβώς την ίδια άποψη.

«Εάν υπηρετείς την πατρίδα σου και μάλιστα υποφέρεις για αυτήν, τότε αξίζεις κάθε ιατρική θεραπεία και σίγουρα την καλύτερη. Ακόμη και τη λήψη μαριχουάνας σε μορφή χαπιού. Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι δεν το απορρίπτουν», δηλώνει ο Tim Malloy, διοικητικό στέλεχος του Πανεπιστημίου Quinnipiac.

Για την πλειοψηφία των βετεράνων, η συζήτηση περί νομιμότητας ή μη της χρήσης μαριχουάνας δεν πρέπει καν να υφίσταται. Αρκετοί από αυτούς ακολουθούν τη συγκεκριμένη θεραπεία προκειμένου να «νικήσουν» το άγχος και τους εφιάλτες που γεννούν τα μετατραυματικά στρες, ακόμη κι αν στην Πολιτεία στην οποία διαμένουν, η χρήση της είναι παράνομη.

«Μια από τις μεγαλύτερες, σύγχρονες τραγωδίες είναι η αποτυχία να βοηθήσουμε τους βετεράνους του πολέμου να θεραπευθούν και να επιστρέψουν υγιείς στις οικογένειές τους. Οι πληγές τους, εκείνες που φαίνονται, αλλά και εκείνες που δεν φαίνονται πρέπει να θεραπευθούν. Η πρόσβασή τους στην ιατρική κάνναβη, ως εναλλακτική μορφή θεραπείας για τον χρόνιο πόνο, είναι κρίσιμη. Ιδίως σε μια εποχή που οι αυτοκτονίες των βετεράνων του πολέμου είναι κατά 50% υψηλότερες έναντι των άλλων πολιτών», σχολιάζουν οι υπεύθυνοι διεξαγωγής της εν λόγω δημοσκόπησης. «Η ιατρική κάνναβη μπορεί να αποδειχθεί μια πιο ασφαλής και πιο αποτελεσματική θεραπεία», εξηγούν.

«Η πλειοψηφία των Αμερικανών ψηφοφόρων τάσσεται ανοιχτά πλέον υπέρ της χρήσης της μαριχουάνας για ιατρικούς λόγους και αυτό επιβεβαιώνει μια μεγάλη αλήθεια: Η στάση των Αμερικανών απέναντι στην κάνναβη έχει πραγματικά αλλάξει», τονίζει ο Tim Malloy.

Ωστόσο, η εικόνα είναι λίγο διαφορετική όταν η συζήτηση επικεντρώνεται στην ανάγκη – ή μη – πλήρους νομιμοποίησης της κάνναβης. Ποσοστό της τάξης του 54% ζητά να νομιμοποιηθεί πλήρως η κάνναβη στις ΗΠΑ, ενώ το 41% τάσσεται κατά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider