Στη Βρετανία την επομένη του δημοψηφίσματος ο Trump

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη Βρετανία την επομένη του δημοψηφίσματος ο Trump

Στις 24 Ιουνίου –μία ημέρα μετά τη διεξαγωγή του κρίσιμου δημοψηφίσματος για το Brexit– θα ταξιδέψει στη Βρετανία ο Donald Trump, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη.

O υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος θα κόψει την κορδέλα ενός καινούργιου γηπέδου γκολφ στην Σκωτία. «(Αυτός ο χώρος) μου ανήκει και είμαι πολύ υπερήφανος. Ανυπομονώ να συμμετάσχω στην τελετή των εγκαινίων», αναφέρει ο δισεκατομμυριούχος σε δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα από την εταιρεία Trump Turnburry που εδρεύει στη δυτική Γλασκόβη.

Η άφιξη του μεγιστάνα από τη Νέα Υόρκη, ιδιοκτήτη πολλών άλλων γηπέδων γκολφ στη Βρετανία, θα συμπέσει με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος υπέρ ή κατά του Brexit, που αναμένεται να γίνει την 24η Ιουνίου το πρωί.

Ο Donald Trump έχει δηλώσει ότι στηρίζει το Brexit. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ντάουνινγκ Στριτ είπε στο βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association, ο Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron «δεν αναμένεται» να συναντηθεί με τον Trump κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του.

Η τελευταία που επισκέφτηκε τη Βρετανία ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας ήταν τον Ιούλιο του 2015. Έκτοτε δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις στην χώρα μετά την πρόταση που διατύπωσε να κλείσουν τα σύνορα των ΗΠΑ στους μουσουλμάνους.

Ο ίδιος έχει επίσης υποστηρίξει ότι υπάρχουν, στο Λονδίνο όπως και στο Παρίσι, περιοχές με ριζοσπαστικοποιημένο πληθυσμό όπου οι αστυνομικοί αρνούνται να επέμβουν, προκαλώντας την άμεση καταδίκη των δύο χωρών. Ο ίδιος εξάλλου ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης έχει χαρακτηρίσει τις δηλώσεις του Trump «ηλίθιες και ψευδείς» και είχε προσθέσει ότι εάν ο Trump «ερχόταν στην χώρα μας, θα ήμασταν ενωμένοι εναντίον του».

Τον Ιανουάριο ο δισεκατομμυριούχος από τις ΗΠΑ είχε πει ότι είναι έτοιμος να εγκαταλείψει επενδύσεις ύψους 1 δισ. δολαρίων στη Βρετανία εάν του απαγορεύσουν να εισέλθει στην χώρα.

Λίγες ημέρες μετά, οι Βρετανοί βουλευτές κατακεραύνωσαν τον υποψήφιο των ρεπουμπλικανών σε μια συνεδρίαση διάρκειας τριών ωρών, όπου δεν διεξήχθη καμία ψηφοφορία, με θέμα το ενδεχόμενο της απαγόρευσης της εισόδου του στη Βρετανία.

Πρόσφατα βέβαια ο Donald Trump υπογράμμισε ότι θα ήταν ευτυχής να υποδεχθεί τον δισεκατομμυριούχο εφόσον αυτός λάβει κι επίσημα το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider