Juncker για επικρίσεις περί δηλώσεων για Brexit: Αδιαφορώ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Juncker για επικρίσεις περί δηλώσεων για Brexit: Αδιαφορώ

«Αδιαφορεί πλήρως» ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, για τις επικρίσεις που δέχεται λόγω των προειδοποιήσεων που απευθύνει στους υποστηρικτές της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.

«Κάθε φορά που κάνω δηλώσεις αναφορικά με τις αντιπαραθέσεις που ξεσπούν στο εσωτερικό μιας χώρας, μου λένε ότι δεν πρέπει να το κάνω αυτό και κάθε φορά που δεν κάνω δηλώσεις σχετικά με τα σημαντικά ευρωπαϊκά ζητήματα όταν εκείνα αποκτούν εθνικό χαρακτήρα, μου ασκούν κριτική διότι δεν λέω τίποτα» επισήμανε ο επικεφαλής της Κομισιόν.

«Για να πω την αλήθεια, αδιαφορώ πλήρως» είπε ο Juncker ενώπιον της γαλλικής Ένωσης Προεδρικού Τύπου (APP) στο Παρίσι.

Σε μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στη γαλλική εφημερίδα Le Monde την 20ή Μαΐου, ο πρόεδρος της Κομισιόν είχε προειδοποιήσει τους υποστηρικτές του Brexit ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει τη ζωή δύσκολη στη Μεγάλη Βρετανία εάν εκείνη «την εγκαταλείψει».

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος σημείωσε την πολυπλοκότητα του διακυβεύματος στο οποίο θα πρέπει να ανταπεξέλθει το Λονδίνο στην περίπτωση ενός Brexit, που θα ξεπερνά τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων για ένα διάστημα δύο ετών σχετικά με τους «τρόπους αποχώρησης» από την Ένωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider