Τρομάζει η Ευρώπη: Μπροστά το Brexit σε δύο δημοσκοπήσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τρομάζει η Ευρώπη: Μπροστά το Brexit σε δύο δημοσκοπήσεις

Αλλάζουν στάση οι Βρετανοί ψηφοφόροι και στρέφονται πλέον ανοιχτά υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.

Όπως αποκαλύπτουν δύο δημοσκοπήσεις που δόθηκαν την Τρίτη στη δημοσιότητα από την εταιρεία δημοσκοπήσεων ICM, οι υπέρμαχοι του Brexit αυξάνονται, αιφνιδιάζοντας τους επενδυτές και οδηγώντας σε πτώση τη στερλίνα.

Μια τηλεφωνική δημοσκόπηση που διενεργήθκε για λογαριασμό της εφημερίδας Guardian έδειξε ότι το 45% των ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ το 42% θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής.

Οι τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις έδιναν μέχρι τώρα σχεδόν όλες τους άνετο προβάδισμα στο στρατόπεδο της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, στις 16 Μαΐου, έδειξε ότι η παραμονή προηγείτο της εξόδου με διαφορά οκτώ μονάδων.

Η ICM επισήμανε ότι η δημοσκόπηση της Τρίτης είναι η πρώτη τηλεφωνική που διεξάγει η εταιρεία και δίνει προβάδισμα στους υποστηρικτές του Brexit.

Σε άλλη δημοσκόπηση, που έγινε μέσω του διαδικτύου από την ίδια εταιρεία, δείχνει ότι η επιλογή της αποχώρησης προηγείται με 47% έναντι 44% της παραμονής.

Οι δύο δημοσκοπήσεις διενεργήθηκαν το τριήμερο 27-29 Μαΐου.

Στην τηλεφωνική συμμετείχαν 1.004 ψηφοφόροι ηλικίας άνω των 18 ετών και στη διαδικτυακή 2.052.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider