Ακουαρέλα του «Μικρού Πρίγκιπα» πουλήθηκε 133.200 ευρώ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ακουαρέλα του «Μικρού Πρίγκιπα» πουλήθηκε 133.200 ευρώ

Μια αυθεντική ακουαρέλα του «Μικρού Πρίγκιπα» από την εικονογράφηση του αριστουργήματος του Γάλλου συγγραφέα, Antoine de Saint-Exupéry, πουλήθηκε σήμερα σε δημοπρασία έναντι 133.200 ευρώ, όπως έγινε γνωστό από τον παρισινό οίκο δημοπρασιών Artcurial.

Το έργο είχε εκτιμηθεί αρχικά στα 50-60.000 ευρώ, ωστόσο η τιμή του ανέβηκε καθώς πλειοδότησαν για αυτό έξι συλλέκτες.

Η ακουαρέλα, από υδατοδιαλυτό μελάνι και μερικές πινελιές με μολύβι, εικονίζει τον Μικρό Πρίγκιπα στην έρημο, όρθιο πάνω σε έναν αμμόλοφο, με τα μαλλιά να ανεμίζουν στον αέρα και τα χέρια ενωμένα μπροστά. «Ο νεαρός ήρωας φεύγει αθόρυβα τη νύχτα και περπατά μόνος του στους αμμόλοφους. Επίκειται η εξαφάνισή του και το συναίσθημα είναι έντονο», εξήγησε ο Guillaume Romanet, ο υπεύθυνος του οίκου δημοπρασιών για το τμήμα Βιβλίων και Χειρογράφων.

Το σχέδιο αυτό χρησιμοποιήθηκε στην πρώτη έκδοση του βιβλίου στις ΗΠΑ, το 1943. Ο «Μικρός Πρίγκιπας» έχει μεταφραστεί σε 270 γλώσσες και πούλησε περισσότερα από 145 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Μία εβδομάδα μετά την έκδοση το βιβλίου, αφού παρέδωσε το χειρόγραφο και τα σχέδια της εικονογράφησης στη φίλη του, τη Sylvia Hamilton, ο Antoine de Saint-Exupéry έφυγε για την Ευρώπη, για να συμμετάσχει σε αεροπορικές αποστολές στην κατεχόμενη Γαλλία και τη Βόρεια Αφρική. Δεν επέστρεψε ποτέ στις ΗΠΑ: χάθηκε στις 31 Ιουλίου 1944 στα ανοιχτά της Μασσαλίας, ενώ εκτελούσε μια αναγνωριστική αποστολή για την προετοιμασία της απόβασης των Συμμάχων στην Προβηγκία, στη νότια Γαλλία.

Το χειρόγραφο και τα σχέδια αγοράστηκαν από τη Βιβλιοθήκη Pierpont Morgan της Νέας Υόρκης, όπου φυλάσσονται μέχρι και σήμερα. Οι αυθεντικές ακουαρέλες όμως επέστρεψαν στη Γαλλία, μέσα στις αποσκευές της Consuelo, της συζύγου του συγγραφέα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider