Ο Maduro ανακαλεί τον πρεσβευτή του στη Βραζιλία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Maduro ανακαλεί τον πρεσβευτή του στη Βραζιλία

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro ανακάλεσε τον πρεσβευτή της χώρας του στη Βραζιλία, Alberto Castellar, μετά την απόφαση της βραζιλιάνικης Γερουσίας να παραπέμψει σε δίκη την πρόεδρο Dilma Rousseff.

Ο Maduro διευκρίνισε ότι ήδη συναντήθηκε με τον Καστεγιάρ στο Καράκας. «Διαβουλευόμαστε για αυτή την οδυνηρή σελίδα στην ιστορία της Βραζιλίας», ανέφερε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας La Vanguardia. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας χαρακτήρισε τη διαδικασία παραπομπής της Ρουσέφ «βρόμικο κόλπο».

Η Γερουσία της Βραζιλίας ενέκρινε με 55 ψήφους υπέρ έναντι 22 κατά την Πέμπτη την έναρξη της διαδικασίας παραπομπής της Rousseff σε δίκη με την κατηγορία πως είχε αποκρύψει τα πραγματικά στοιχεία για το έλλειμμα πριν από τις εκλογές του 2014, στις οποίες επανεξελέγη. Η Ντίλμα Ρουσέφ χαρακτήρισε τη διαδικασία της παραπομπής της «πραξικόπημα».

Η Rousseff απομακρύνθηκε από το αξίωμα εν όψει της δίκης της στη Γερουσία που μπορεί να διαρκέσει έως και 180 ημέρες κι ο Michel Temer ανέλαβε μεταβατικός πρόεδρος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider