Έξι λόγοι που μαρτυρούν ότι ήρθε η ώρα να παραιτηθείς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έξι λόγοι που μαρτυρούν ότι ήρθε η ώρα να παραιτηθείς

O καθένας μας έχει βρεθεί αντιμέτωπος με μια κακή μέρα στη δουλειά, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι που έχουν τόσες πολλές κακές μέρες, που ίσως ήρθε η ώρα να αρχίσουν να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο παραίτησής τους.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της τελευταίας έρευνας της CareerBuilder, το 21% των Αμερικανών δηλώνει πως σχεδιάζει να παραιτηθεί από τη δουλειά του άμεσα και δη εντός του 2016. Πρόκειται για ποσοστό κατά 5% υψηλότερο σε σχέση με το αντίστοιχο του περασμένου έτους. Να σημειωθεί εδώ ωστόσο πως στην έρευνα της CareerBuilder – πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 3.252 εργαζομένων – ένα ποσοστό της τάξης του 61% δηλώνει ικανοποιημένο από την εργασία του.

«Ο πιο συνηθισμένος λόγος που ένας εργαζόμενος εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο παραίτησής του από την τρέχουσα δουλειά του, με στόχο την αναζήτηση της επόμενης επαγγελματικής του στέγης είναι γιατί θεωρούν πως ο εργοδότης ή προϊστάμενός τους δεν αναγνωρίζει όλα όσα έχουν εκείνοι προσφέρει στον χώρο εργασίας τους», σχολιάζει η Rosemary Haefner, επικεφαλής του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού στην CareerBuilder.

Ποιοι είναι τελικά οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που αναγκάζουν κάποιον να θέλει να παραιτηθεί από τη δουλειά του;

Ιδού:

- Συνεργάζεται με «δύσκολους» ανθρώπους, είτε πρόκειται για συναδέλφους, είτε για προϊστάμενους και διευθυντές.

Κανείς δεν θέλει έναν «νταή» στον επαγγελματικό του χώρο και δη κάποιον που έχει την τάση να μειώνει ή και να υποτιμά τους συναδέλφους του. Όταν συμβαίνει αυτό, το εργασιακό περιβάλλον γίνεται τοξικό και κανείς δεν επιθυμεί πια να εργάζεται σε αυτό.

- Ο μισθός του είναι πολύ χαμηλός.

Ακόμη κι αν κάποιος λατρεύει τη δουλειά του, το να εργάζεται κάπου που οι κόποι του δεν ανταμείβονται, δεν έχει καμία ουσία και κανένα νόημα. Είναι σίγουρα αποθαρρυντικό και σίγουρα ωθεί τον εργαζόμενο στη λύση της φυγής και της παραίτησης.

- Δεν υπάρχουν προοπτικές ανέλιξης.

Εάν κάποιος είναι αρκετά φιλόδοξος, αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κατορθώσει στη δουλειά του να πάρει προαγωγή, τότε σίγουρα θα σκεφτεί το ενδεχόμενο να αναζητήσει νέα επαγγελματική στέγη και δη μια που θα δύναται να προσφέρει μεγαλύτερες προοπτικές ανέλιξης.

- Δεν έχει κανέναν φίλο στη δουλειά.

Το να συνεργάζεται κανείς με τους σωστούς ανθρώπους, μπορεί να τον οδηγήσει ακόμη και σε θαύματα. Στον αντίποδα, εάν περιτριγυρίζεται από ανθρώπους που μοιάζουν ξένοι, χωρίς ίχνος φιλίας να μπορεί να αναπτυχθεί μεταξύ τους, τότε είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να αποδώσει επαγγελματικά.

- Δεν ταιριάζει με την κουλτούρα της εταιρείας.

Ας αναφέρουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Κάποιος δεν είναι πρωινός τύπος κι όμως το αφεντικό του έχει την απαίτηση κάθε μέρα στις 7 το πρωί να βρίσκεται τη δουλειά. Οι πιθανότητες το άτομο αυτό να μην μπορεί να αποδώσει στη δουλειά είναι αυξημένες.

- Δεν αισθάνεται αυξημένο το αίσθημα της πρόκλησης.

Το να περνάει κανείς εύκολα στη δουλειά του είναι θεμιτό, αλλά το να μην υπάρχει έστω και μια πρόκληση, την οποία θα κληθεί να διαχειριστεί, μπορεί ποτέ να μην τον οδηγήσει στην επαγγελματική του εξέλιξη. Το να βαριέται κανείς στη δουλειά του συνεχώς είναι κάτι που μπορεί να υπονομεύσει, σε μεγάλο βαθμό, την καριέρα του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider