Που έχουν εξοχικά οι Άγγλοι κροίσοι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Που έχουν εξοχικά οι Άγγλοι κροίσοι

Έκπληξη προκαλούν τα μέρη που επιλέγουν οι Άγγλοι κροίσοι για να χτίσουν την εξοχική τους κατοικία καθώς σύμφωνα με έρευνα του New World Wealth, οι επενδυτικές επιλογές τους δεν είναι πάντα αυτές που θα αναμέναμε.

Η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Χονγκ-Κονγκ, το Σύδνεϋ, η Γενεύη και το Παρίσι αποτελούν κάποιες συνηθισμένες επιλογές καθώς συνδυάζουν τις πόλεις όπου δραστηριοποιούνται και επαγγελματικά με μία δεύτερη «εστία».

Ωστόσο, οι πολυεκατομμυριούχοι του Λονδίνου, δηλαδή εκείνοι των οποίων η αξία της καθαρής περιουσίας τους ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια δολάρια διαθέτουν δεύτερες κατοικίες εντός του Ηνωμένου Βασιλείου. Και μάλιστα, η πόλη στην οποία προτιμούν να αγοράζουν σπίτια είναι το Χένλεϊ στις όχθες του ποταμού Τάμεση, η οποία θεωρείται ως μια συντηρητική επιλογή παρά ως ένα πραγματικά ελκυστικό μέρος για το jet-set.

Mε ποια κριτήρια επιλέγουν την εξοχική τους κατοικία οι πλούσιοι

Όπως φαίνεται οι πλούσιοι δεν ενδιαφέρονται για επαύλεις στο Κοτσγουολντς ή το Μπαθ. Όπως αναφέρει ο Andrew Amolis, επικεφαλής της σχετικής έρευνας του New World Wealth, η πλειοψηφία των πλουσίων θέλει να ζει κοντά σε ένα ποτάμι. «Οι εύποροι προτιμούν να έχουν ένα εξοχικό δίπλα στο νερό ή πάνω από το νερό. Οκτώ ακόμη από τις πρώτες επιλογές τους αφορούν σε πόλεις ή χωριά κοντά σε νερό. Βασικά κριτήρια επιλογής μέρους αποτελεί η απόσταση από το Λονδίνο, το αεροδρόμιο Χίθροου και η ύπαρξη καλών σχολείων αλλά και καλών εστιατορίων σε κοντινή απόσταση.

Αυτές είναι κάποιες από τις επιλογές των πλουσίων οι οποίοι δείχνουν να επιδιώκουν «επιστροφή στη φύση» τουλάχιστον όσον αφορά στην εξοχική τους κατοικία.

1)Χένλεϊ (Οξφορντσάιρ)

Το πλεονέκτημα αυτής της περιοχής δίπλα στο ποτάμι είναι ότι εκτός των άλλων φιλοξενεί και πολλά events από υπαίθριες αγορές αγροτικών προϊόντων μέχρι φεστιβάλ λογοτεχνίας.

2) Επαρχία Κούμπρια

Το καλοκαίρι η περιοχή γεμίζει από τουρίστες οι οποίοι αναζητούν ένα κατάλυμα δίπλα στην εκπληκτική λίμνη. Η αρχιτεκτονική της περιοχής συνδυάζει το μοντέρνο με το παραδοσιακό στοιχείο και προσφέρει αρκετή ιδιωτικότητα στους διαμένοντες.

3) Μπακιγχαμσάιρ

Ένα μέρος που δεν «φωνάζει» ότι είναι πλούσιο. Αποτελεί αγαπημένο τόπο διαμονής καλλιτεχνών, ολυμπιονικών κλπ.

4) Μπέρκσαϊρ

Αν κάποιος έχει εκατομμύρια στην τράπεζα, προφανώς δεν τον ενδιαφέρει να ξοδέψει «κάτι παραπάνω» για το κυριακάτικο γεύμα στα βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια Waterside Inn και Fat Duck.

5) Ντόρσετ

Αποτελεί κλασική επιλογή για καλοπληρωμένους managers ποδοσφαίρου και επιχειρηματίες και το κόστος για την αγορά ενός σπιτιού είναι από τα υψηλότερα και μπορεί να φθάσει και τα 5 εκατομμύρια λίρες για μια παραθαλάσσια μονοκατοικία.

Με πληροφορίες από την The Telegraph

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider