App προβλέπει ποιος θα πεθάνει στο Game of Thrones

Viber Whatsapp Μοιράσου το
App προβλέπει ποιος θα πεθάνει στο Game of Thrones

Μιας και οι φανατικοί οπαδοί της σειράς φαινόμενο «Game of Thrones», παρουσιάζονται ανυπόμονοι ως προς την μοίρα των αγαπημένων ηρώων τους, -ειδικά σε αυτό τον κύκλο όπου το βιβλίο δεν προηγήθηκε των επεισοδίων- μια ομάδα ευφάνταστων developers βρήκε τον τρόπο να προβλέπει ποιος είναι ο επόμενος που θα χαθεί από το Westeros.

Η εφαρμογή φέρει το όνομα A Song of Ice and Data (https://www.got.show/), και βασίζεται σε στοιχεία από την τηλεοπτική σειρά, τα βιβλία αλλά και την online σχετική εγκυκλοπαίδεια A Wiki of Ice and Fire. Με βάση αυτά, μια ομάδα τεχνικών από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου σχεδίασε έναν αλγόριθμο ικανό να υπολογίζει τις πιθανότητες θανάτου για τον κάθε χαρακτήρα.

Χρησιμοποιώντας στοιχεία, όπως ο Οίκος που ανήκει ο κάθε χαρακτήρας, η ηλικία του, το αν είναι έγγαμος ή άγαμος αλλά και τον αριθμό των συγγενών που έχουν ήδη χαθεί από τη ζωή, ο αλγόριθμος προβλέπει τις πιθανότητές που έχει κάθε ήρωας να τη «βγάλει καθαρή» μέχρι το φινάλε της σειράς.

Επί του παρόντος, ο νεαρός βασιλιάς Tommen Baratheon είναι ο πιο πιθανός μελλοθάνατος, με πιθανότητες 97%, ενώ ακολουθεί ο Stannis Baratheon με πιθανότητες 96% – τον οποίο βέβαια έχουμε δει να σκοτώνει η Brienne of Tarth- καθώς και η Daenerys Targaryen με ποσοστό 95%.

«Θέλαμε να διευκρινίσουμε πως κάποιες από τις ιστορίες του «Game of Thrones» που χρησιμοποιούμε για τις προβλέψεις μας έχουν ως πηγή το διαδίκτυο» αναφέρει βέβαια η ομάδα που δημιούργησε την εφαρμογή.

«Πολλοί οπαδοί των βιβλίων της σειράς A Song of Ice and Fire και της τηλεοπτικής σειράς της HBO έχουν γράψει ολόκληρα πονήματα σχετικά με την πλοκή τους χαρακτήρες και τους μεγάλους οίκους του Westeros, την ιστορία και τον πολιτισμό τους και γενικά ό,τι άλλο σχετικό μπορεί να σκεφτεί κανείς για το φαινόμενο που φέρει το όνομα Game of Thrones» συμπληρώνουν.

Η δημοφιλής σειρά έκανε το ντεμπούτο της το 2011 και βασίζεται σε μια σειρά μυθιστορημάτων φαντασίας, γραμμένα από τον αμερικανό συγγραφέα George R. R. Martin τα οποία πρωτοεκδόθηκαν το 1996. Έκτοτε η σειρά έχει κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού και έχει καταγράψει απίστευτα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Τον προηγούμενο κύκλο παρακολούθησαν 8 εκατ. τηλεθεατές μόνο στην Αμερική και μέσα σε 8 ώρες από την προβολή του πρώτου επεισοδίου της HBO πραγματοποιήθηκαν 1,5 εκατ. downloads.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider