Μπαίνει στη Wall Street το «Facebook της φούντας»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπαίνει στη Wall Street το «Facebook της φούντας»

Ένα κοινωνικό δίκτυο για τους ενθουσιώδεις οπαδούς της ινδικής κάνναβης θέλει να ξεκινήσει να διαπραγματεύεται στον δείκτη Nasdaq.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, τo MassRoots λειτουργεί από το 2013, περιγράφεται από πολλούς ως το «Facebook της φούντας» (“Facebook for pot”) και επιτρέπει στους 775.000 χρήστες του, να μοιράζονται τις εμπειρίες τους από τη χρήση κάνναβης, να παρακολουθούν τα τελευταία νέα για την νομοθεσία σχετικά με το «χόμπι» τους. Μπορούν επίσης να «ακολουθούν» τα μαγαζιά πώλησης κάνναβης, τα οποία βέβαια έχουν την δυνατότητα να διαφημίζουν τα προϊόντα τους.

Χθες, Δευτέρα, η –ζημιογόνος- εταιρεία συμπλήρωσε τα απαραίτητα έγγραφα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για να μπορέσει να συγκεντρώσει το ποσό των 6,5 εκατ. δολαρίων από την πώληση μετοχών και warrants.

«Η ανάπτυξη μας οφείλεται κυρίως στην αυξημένη δημοτικότητα του MassRoots ως ένα από τα πρώτα εμπορικά σήματα σχετικά με την κάνναβη σε εθνικό επίπεδο που δημιουργήθηκε από την ενθουσιασμό των μελών μας», δήλωσε η εταιρεία στην αίτηση της. «Πιστεύουμε ότι με τη δημιουργία μιας κεντρικής κοινότητας των καταναλωτών κάνναβης, δημιουργούμε ταυτόχρονα και ένα σημαντικό κανάλι πώλησης προϊόντων σχετικά με αυτή».

Η GW Pharmaceuticals η οποία φτιάχνει συνταγογραφούμενα φάρμακα με βάση την κάνναβη, είναι ήδη εισηγμένη στον Nasdaq. Επιπλέον, η Terra Tech, εταιρεία καλλιέργειας κάνναβης σχεδιάζει και αυτή να αιτηθεί την εισαγωγή της στον χρηματιστηριακό δείκτη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της MassRoots οι πωλήσεις κάνναβης στις πολιτείες που επιτρέπεται αυτή την στιγμή μπορούν να αυξηθούν από τα 1,43 δισ. δολάρια που ήταν το 2013 στα 10,2 δισ. το 2018. Η κάνναβη εξακολουθεί να είναι παράνομη σύμφωνα με την ομοσπονδιακή νομοθεσία των ΗΠΑ.

Το MassRoots λειτουργεί σε 23 πολιτείες που επιτρέπεται η χρήση κάνναβης για ιατρικούς λόγους και σε τέσσερις που επιτρέπουν τη χρήση κάνναβης και για ψυχαγωγικούς λόγους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider