Ανακάλυψαν αυθεντικό Caravaggio σε... σοφίτα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανακάλυψαν αυθεντικό Caravaggio σε... σοφίτα

Αυθεντικό πίνακα του φημισμένου Ιταλού ζωγράφου Caravaggio (1571-1610) ανακάλυψαν οι ιδιοκτήτες κατοικίας στη νοτιοδυτική Γαλλία, στην προσπάθειά τους να επιδιορθώσουν τα... υδραυλικά.

Όπως επιβεβαίωσε την Τρίτη ο εμπειρογνώμων έργων τέχνης Eric Turquin σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Παρίσι, «αυτό το ιδιαίτερο φως, αυτή η χαρακτηριστική ενέργεια του Caravaggio, χωρίς διορθώσεις, με ένα σίγουρο χέρι, αποδεικνύουν ότι ο πίνακας είναι αυθεντικός»

Προειδοποίησε, ωστόσο ότι « για τον πίνακα αυτό «θα υπάρξουν περισσότερες διχογνωμίες από ό,τι μελέτες», καθώς ορισμένοι συνάδελφοι του οποίου εμφανίζονται πιο καχύποπτοι.

Ο πίνακας ανακαλύφθηκε από τους ιδιοκτήτες σπιτιού της περιοχής της Τουλούζης, τον Απρίλιο 2014, όταν άνοιξαν έναν χώρο κάτω από τη στέγη για να επιδιορθώσουν μία διαρροή, εξήγησε ο Turquin. Στη συνέχεια ο πίνακας πέρασε από έναν εκτιμητή, ο οποίος απευθύνθηκε στο γραφείο του εμπειρογνώμονα.

Το γαλλικό υπουργείο Πολιτισμού αρνήθηκε με απόφασή του της 31ης Μαρτίου να χορηγήσει «πιστοποιητικό εξαγωγής που ζητήθηκε για τον πίνακα ο οποίος αποδίδεται ενδεχομένως στον Michelangelo Merisi da Caravaggio, εν αναμονή του πορίσματος των εμπειρογνωμόνων».

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο πίνακας πρέπει «να παραμείνει στη Γαλλία ως ένα πολύ σημαντικό δείγμα της σχολής του Caravaggio, η διαδρομή και η ταυτότητα του οποίου μένει να εξακριβωθεί».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider