Ο ψηλότερος ουρανοξύστης θα χτιστεί (πάλι) στο Ντουμπάι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο ψηλότερος ουρανοξύστης θα χτιστεί (πάλι) στο Ντουμπάι

Ο μεγαλύτερος ουρανοξύστης του κόσμου θα κατασκευαστεί στο Ντουμπάι, βάζοντας ακόμη πιο ψηλά τον «πήχη» στον παγκόσμιο κλάδο των κατασκευών ψηλών κτηρίων.

Σήμερα, ο μεγαλύτερος ουρανοξύστης είναι ο Burj Khalifa, ο οποίος κατασκευάστηκε το 2009, έχει ύψος 829,8 μέτρων και βρίσκεται επίσης στο Ντουμπάι. Το κόστος κατασκευής του έφτασε τα 1,5 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με την τεχνική εταιρεία Emaar, ο νέος ουρανοξύστης θα είναι «μια ιδέα» πιο ψηλός από τον Burj Khalifa και το κόστος κατασκευής του εκτιμάται στο 1 δισ. δολάρια. Όπως ανάφερε ο πρόεδρος της εταιρείας Mohamed Alabbar, το ακριβές ύψος του ουρανοξύστη θα ανακοινωθεί μετά την ολοκληρωση.

Ο ίδιος χαρακτήρισε το έργο ως «δώρο» για την πόλη εν όψει του 2020, όπου το Ντουμπάι θα φιλοξενήσει την εμπορική έκθεση Expo.

Το νέο κτίσμα έχει σχεδιάσει ο Ισπανοελβετός αρχιτέκτονας Santiago Calatrava Valls και θα διαθέτει χώρους με υπέροχη θέα σε 18-20 ορόφους που θα στεγάσουν εστιατόρια και ένα boutique ξενοδοχείο.

Το βασικό «προσόν» του νέου ουρανοξύστη θα είναι η συγκλονιστική θέα που θα προσφέρει στους «κατοίκους» ή επισκέπτες του. «Πολλοί θέλουν να έχουν θέα όταν αγοράζουν ένα ακίνητο», αναφέρει ο Alabbar.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider