Η Wall Street «γνωρίζει» ήδη τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Wall Street «γνωρίζει» ήδη τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ

Τι κι αν οι εκλογές για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου των ΗΠΑ έχουν προγραμματιστεί για τις 8 Νοεμβρίου, υπάρχουν κάποιοι που ήδη «γνωρίζουν» τον διάδοχο του Barack Obama στο οβάλ γραφείο.

Παρά το γεγονός πως οι συζητήσεις για τον επόμενο «πλανητάρχη» έχουν ήδη αρχίσει, η αβεβαιότητα που τις περικλείει είναι διάχυτη. Αλλά δεν ισχύει το ίδιο, σε ό,τι αφορά τη Wall Street.

Η αμερικανική αγορά έχει ήδη εκδώσει την «ετυμηγορία» της. Ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ θα είναι γένους θηλυκού και δεν θα είναι άλλος από τη Hillary Clinton. Οι επενδυτές «ψηφίζουν» Hillary και μάλιστα με σθένος.

Ενδεικτικό είναι πως το 70% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της Citigroup επενδυτών θεωρεί βέβαιη την εκλογή της πρώην «Πρώτης Κυρίας» των ΗΠΑ στο ανώτατο αμερικανικό αξίωμα. Από τα ευρήματα της ίδιας δημοσκόπησης προκύπτει πως ο βασικός αντίπαλος της Hillary Clinton, o εκκεντρικός Donald Trump, συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 10%. Την ίδια ώρα, με το… ζόρι το όνομα του Ted Cruz βρίσκεται στη συγκεκριμένη λίστα!

Παρόμοια είναι τα αποτελέσματα και στις online προβλέψεις των αγορών. Η ενασχόληση των traders με την πολιτική και τα στοιχήματά τους για τον επόμενο «ιδιοκτήτη» του οβάλ γραφείου αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς.

«Στην αγορά δεν αρέσει η αβεβαιότητα. Για αρκετούς επενδυτές, η Hillary Clinton είναι σαν τον… διάβολο που γνωρίζουν. Όμως προτιμούν τον διάβολο που γνωρίζουν από έναν άλλον διάβολο που δεν γνωρίζουν», δηλώνει ο Greg Valliere, επικεφαλής αναλυτής στη Horizon Investments, με καλή γνώση της επίδρασης που έχoυν στη Wall Street, τα τεκταινόμενα στον Λευκό Οίκο.

Η κούρσα διαδοχής μπορεί να έχει αρχίσει, όμως ο καιρός που απομένει έως την 8η Νοεμβρίου 2016 είναι ακόμη αρκετός. Αυτός είναι και ο λόγος που, για την ώρα, η αμερικανική αγορά δείχνει «ασυγκίνητη» απέναντι στον επόμενο «κάτοικο» του Λευκού Οίκου. Είναι ενδεικτικό ότι ο S&P 500, o δείκτης βαρόμετρο της Wall Street, μετρά κέρδη σχεδόν 9,5% από τον περασμένο Αύγουστο, οπότε και ξεκίνησε η εκστρατεία για τον διάδοχο του Barack Obama.

«Διατυπώνονται ανησυχίες στη Wall Street για την αλλαγή σκυτάλης στον Λευκό Οίκο, όμως για την ώρα η αμερικανική αγορά αντιδρά ψύχραιμα. Ίσως επειδή έχει προεξοφλήσει πως η Hillary Clinton θα είναι η νέα πλανητάρχης», επισημαίνουν οι αναλυτές της Citigroup, σχολιάζοντας τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διεξήγαγε η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.

«Η Hillary μοιάζει η αγαπημένη της αγοράς. Η Wall Street εμφανίζεται έτοιμη να πορευθεί μαζί της», σημειώνει, από την πλευρά του, ο Valliere της Horizon Investments.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider