«Σκοντάφτουν» τα κέρδη της Puma

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Σκοντάφτουν» τα κέρδη της Puma

Ο ρυθμός ανάπτυξης της Puma θα μειωθεί το 2018, ύστερα από το σπριντ του 2017 και τα ρεκόρ εσόδων της γερμανικής εταιρείας αθλητικών ειδών.

Η βαυαρική εταιρεία ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα ότι αναμένει αύξηση εσόδων 10% ύστερα από μία άνοδο 15,9% το τελευταίο οικονομικό έτος. Αλλά και ότι θα αντικαταστήσει την Adidas ως προμηθευτής εξοπλισμού της Μίλαν στο ιταλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

«Τα καλύτερα έρχονται» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Puma Μπγιορν Γκούλντεν. Αλλά προειδοποίησε ότι η αύξηση των εσόδων το 2018 «θα έχει κάποια θέματα» εξαιτίας του ισχυρού ευρώ και το δύσκολο περιβάλλον του αμερικανικού λιανεμπορίου. Θεωρεί, ωστόσο, ότι υπάρχει χώρος για κάποιες εκπλήξεις.

Οι αναλυτές αναμένουν πωλήσεις 4,55 δισ. ευρώ, που συμφωνούν με τις εκτιμήσεις του Γκούλντεν. Για το 2017 η εταιρεία είχε σημειώσει πωλήσιεις 4,1 δισ. ευρώ.

Νέα εποχή

Η Puma βρίσκεται στο κατώφλι μιας νέας εποχής ύστερα από την ανακοίνωση του γαλλικού ομίλου ειδών πολυτελείας Kering τον περασμένο μήνα ότι σχεδιάζει να μειώσει το ποσοστό ιδιοκτησίας της εταιρείας από το 86% στο 16%. Η Kering θα διανείμει στους μετόχους της το 70% των μετοχών της Puma, κίνηση που σύμφωνα με τον Γκούλντεν ανοίγει το δρόμο για την αυτονόμηση της γερμανικής εταιρείας.

Ο Νορβηγός πρώην ποδοσφαιριστής, που βρίσκεται στο τιμόνι της Puma από το 2013 τόνισε ότι η αλλαγή στρατηγικής από την Kering δεν αναμένεται να επηρεάσει επί τα χείρω τη διάρθρωση της στρατηγικής βάσης της Puma. Η εταιρεία διαθέτει 415 εκατ. ευρώ σε μετρητά και φέτος αναμένει ελεύθερη ταμειακή ροή που θα ξεπερνάει τα περσινά 117 εκατ. ευρώ. Τα λειτουργικά κέρδη του 2017 σχεδόν διπλασιάστηκαν φθάνοντας τα 245 εκατ. ευρώ ύστερα από σερί κακών ετών με αναιμικές πωλήσεις.

Για το 2018 ο Γκούλντεν αναμένει αύξηση κατά 30% του λειτουργικού κέρδους της Puma στα 305-325 εκατ. ευρώ. Αν η εταιρεία πέσει μέσα στους στόχους της το λειτουργικό περιθώριο θα ανέβει μία λειτουργική μονάδα, κοντά στο 7%, διπλάσιο σε σχέση με το 2016 αλλά κάτω από τους στόχους του Γκούλντεν για 8-10%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider