Το Tinder στέλνει τη μετοχή της Match Group σε ιστορικά υψηλά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Tinder στέλνει τη μετοχή της Match Group σε ιστορικά υψηλά

H Wall Street ερωτεύτηκε κατάφορα την Match Group, την εταιρία πίσω από το Tinder και αρκετά ακόμη dating apps, και έστειλε χθες τις μετοχές της σε ιστορικά υψηλά. Ύστερα από την ανακοίνωση της εταιρείας με έδρα το Ντάλας του Τέξας ότι τα έσοδα τριμήνου αυξήθηκαν 28% χάρη σε μια έκρηξη συνδρομών στο Tinder, οι μετοχές έπιασαν την τιμή ρεκόρ των 36,84 δολαρίων πριν υποχωρήσουν ελαφρώς στα 36,19 δολάρια.

Στους τρεις τελευταίους μήνες του 2017 η Match Group είχε έσοδα 379 εκατ. δολαρίων, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 363 εκατ. Οι συνδρομητές των εφαρμογών της είχαν φτάσει τα 7 εκατομμύρια στο τέλος του χρόνου, αύξηση 24% σε σχέση με τον προηγούμενο. Ανάμεσά τους πάνω από 3 εκατ. συνδρομητές στο Tinder, 544.000 περισσότεροι από το προηγούμενο τρίμηνο και σχεδόν 1,5 εκατ. περισσότεροι από την ίδια περίοδο πέρυσι.

Το φαινόμενο Tinder

Από το 2012 που λανσαρίστηκε, το Tinder έχει εξελιχθεί σε πολιτισμικό ορόσημο. Αν και οι υπηρεσίες του είναι διαθέσιμες δωρεάν, έχει αυξήσει κατά πολύ τα έσοδά του από συνδρομητικά πακέτα όπως το Tinder Plus και το πρόσφατο Tinder Gold, που βοήθησε τη Match να κάνει ένα «εκπληκτικό δεύτερο μισό του 2017» και να θέσει τις βάσεις για περισσότερη ανάπτυξη στο πρώτο μισό του 2018, σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της Γκάρι Σουίντλερ.

Από το Tinder προήλθε το 30% των εσόδων της Match το 2017, επεσήμανε η διευθύνουσα σύμβουλος Μάντι Γκίνσμπεργκ, κάνοντάς το τη δεύτερη πιο επικερδή non-gaming εφαρμογή στον κόσμο, μετά το Netflix.

Για φέτος τα στελέχη της Match εξακολουθούν να βλέπουν το Tinder ως οδηγό για την ανάπτυξή της, αν και μένει να αποδειχθεί αν το Tinder Gold θα συνεχίσει την καλή του πορεία το 2018 ή θα ξεθυμάνει. Η εταιρεία στοχεύσει σε αύξηση εσόδων 16,5% σε σχέση με το 2017 στα 1,5-1,6 δισ. δολάρια. Για το τρέχον τρίμηνο θέλει να αυξήσει τα έσοδα κατά 29% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό στα 380-390 εκατ. δολάρια.

Πέρυσι η Match Group πούλησε τη μόνη επιχείρησή της που δεν είχε σχέση με online dating, την Princeton Review, υπηρεσία που προετοιμάζει για είσοδο σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider