Η Ablynx απέρριψε τις προσφορές εξαγοράς από τη Novo Nordisk

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ablynx απέρριψε τις προσφορές εξαγοράς από τη Novo Nordisk

Προσφορά ύψους 2,6 δισ. ευρώ για την εξαγορά της βιοτεχνολογικής εταιρεία Ablynx έκανε η Novo Nordisk, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ινσουλίνης στον κόσμο, στο πλαίσιο της περαιτέρω επέκτασής της σε νέες θεραπευτικές κατηγορίες.

Σύμφωνα με όσα φανερώνει η διάθεση εξαγοράς, η Novo Nordisk επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί στους τομείς της αιματολογίας και των ορμονικών θεραπειών.

Ωστόσο, λίγες ώρες μετά την προσφορά, η Δανική Novo Nordisk ανακοίνωσε ότι η βελγική βιο-φαρμακευτική Ablynx απέριψε την πρόταση εξαγοράς της και αρνήθηκε να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με αυτήν.

Η προσφορά αποτελεί premium 66% σε σχέση με την τρίμηνη σταθμισμένη μέση τιμή της Ablynx ύψους 18,39 ευρώ στις 5 Ιανουαρίου.

Η πρόταση έγινε στις 22 Δεκεμβρίου και αποτελεί τη δεύτερη προσπάθεια της Novo Nordisk μετά από την αντίστοιχη των 26,75 ευρώ σε μετρητά που υπέβαλε στις 7 Δεκεμβρίου.

Και οι δύο προσπάθειες απορρίφθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο της Ablynx και η Novo Nordisk δήλωσε πώς έχει κάνει αρκετές ακόμη προσπάθειες να ξεκινήσει συζητήσεις, αλλά έχουν επίσης απορριφθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider