Ηλεκτρικά όλα τα Toyota μέχρι το 2025

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ηλεκτρικά όλα τα Toyota μέχρι το 2025

Η Toyota στοχεύει να κυκλοφορεί ηλεκτρικές ή υβριδικές εκδόσεις όλων της των μοντέλων μέχρι το 2025, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής της που θέλει οι μισές πωλήσεις της εταιρείας να αφορούν ηλεκτρικά οχήματα μέχρι τα τέλη της επόμενης δεκαετίας.

Μέσα σε οχτώ χρόνια, όλα τα μοντέλα Toyota και Lexus θα είναι είτε ηλεκτρικά, είτε υβριδικά. Επίσης, όλα τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα της εταιρείας θα έχουν και «ηλεκτρικές» εκδόσεις, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Toyota.

H Toyota μέχρι το 2020 θα έχει κυκλοφορήσει περισσότερα από 10 ηλεκτρικά μοντέλα αυτοκινήτων, ξεκινώντας από την Κίνα. Στη συνέχεια τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα θα διατεθούν προς πώλησης στην Ιαπωνία, την Ινδία, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Ο αντιπρόεδρος της Toyota, Σιγκέκι Τεράσι, δήλωσε ότι η συνολική επένδυση για την ανάπτυξη των μπαταριών για αυτά τα οχήματα θα ξεπεράσει τα 13,3 δισ. δολάρια μέχρι το 2030.

Τα νέα αυτά έρχονται μια εβδομάδα μετά από την ανακοίνωση περί διερεύνησης πιθανής συνεργασίας με την μεγαλύτερη κατασκευάστρια μπαταριών αυτοκινήτων του κόσμου, την Panasonic για την ανάπτυξη μπαταριών νέας γενιάς.

Ο κ. Τεράσι, ο οποίος ηγείται τον τομέα ηλεκτρικών οχημάτων της Toyota δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχουμε έναν ούριο άνεμο που μας βοηθά να πετύχουμε τον σκοπό μας: Είμαστε έτοιμος για την ηλεκτρική εποχή».

Τα σχέδια της εταιρείας τα είχε αποκαλύψει την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της Toyota, Άκιο Τογιόντα. Όταν ανακοινώθηκε η συνεργασία με την Panasonic ο κ. Τογιόντα είχε πει ότι σκοπεύει η Toyota να πουλά περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα κάθε χρόνο μέχρι 2030.

Το 2015 η Toyota είχε παρουσιάσει μια σειρά περιβαλλοντικών στόχων στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδίου μέχρι το 2050, μεταξύ των οποίων να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 90% σε σχέση με τα επίπεδα του 2010.

Τον Οκτώβριο, στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο, ο επικεφαλής ασφαλείας της Toyota δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η εταιρεία σχεδιάζει να σταματήσει την παραγωγή παραδοσιακών μηχανών εσωτερικής καύσης μέχρι το 2040.

Οι μετοχές της Toyota έκλεισαν 2,8 υψηλότερα τη Δευτέρα, μετά την ανακοίνωση των παραπάνω στόχων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider