Αλυσίδα φαρμακείων αλλάζει το σύστημα υγείας στις ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλυσίδα φαρμακείων αλλάζει το σύστημα υγείας στις ΗΠΑ

Μία ισχυρή εταιρεία στον τομέα της υγείας δημιουργεί η εξαγορά της ασφαλιστικής Aetna από τη μεγαλύτερη αλυσίδα φαρμακείων στις ΗΠΑ, τα CVS. Χθες, ο όμιλος λιανικής ανακοίνωσε ότι με το ποσό των 69 δισ. δολαρίων της εξαγοράς θα ιδρυθεί μία εταιρεία που θα μπορεί να καλύψει το ολοένα και αυξανόμενο κόστος της υγειονομικής περίθαλψης στην Αμερική.

Η εταιρεία CVS σκοπεύει να μετατρέψει το δίκτυο των 9.000 καταστημάτων της σε κόμβους πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, όπου φαρμακοποιοί και άλλοι εξειδικευμένοι επαγγελματίες όπως διατροφολόγοι, θα παρέχουν ιατρικές συμβουλές και υπηρεσίες, αντί απλώς να πωλούν φάρμακα.

Μάλιστα, θα δημιουργήσει καμπάνια με την οποία θα παροτρύνει τους πελάτες της αντί να πηγαίνουν σε νοσοκομεία ή στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, να επισκέπτονται τις μονάδες χαμηλού κόστους περίθαλψης που θα δημιουργηθούν μέσα στα CVS. Κάτι που αναμένεται να μειώσει με τη σειρά του και τα έξοδο της Aetna. Η μείωση αυτή θα μετακυλήσει ως μείωση στα ασφάλιστρα για τους πελάτες της.

Εκατομμύρια δολάρια δαπανώνται κάθε χρόνο στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, και ειδικά σε άτομα με χρόνιες παθήσεις, όπως είναι ο διαβήτης. Κι αυτό διότι οι ασθενείς δεν ακολουθούν σωστά τις θεραπείες. «Μπορούμε να βοηθήσουμε τους ασθενείς να βελτιώσουν την υγεία τους χωρίς έξοδα, απλώς με τη σωστές συμβουλές και την τακτική παρακολούθηση. Παράλληλα θα μειωθούν τα έξοδα για όλους», αναφέρει ο Λάρι Μέρλο, διευθύνων σύμβουλος των CVS. Με την κίνηση αυτή η εταιρεία προσβλέπει σε εξοικονόμηση εξόδων 750 εκατ. δολαρίων σε ένα χρόνο.

Κάποιοι αναλυτές πάντως μεταφράζουν την κίνηση της CVS ως απάντηση στην Amazon, η οποία είχε ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να μειώσει δραστικά το κόστος των φαρμάκων, βάζοντας στην άκρη τους μεσάζοντες και πουλώντας φάρμακα απευθείας από το Διαδίκτυο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider