Η Activision Blizzard μπαίνει δυνατά στα esports

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Activision Blizzard μπαίνει δυνατά στα esports

Σε μια προσπάθεια να κλέψει μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα των esports, η Activision Blizzard προώθησε το επερχόμενο πρωτάθλημα Overwatch League σε χιλιάδες gamers στο συνέδριο Blizzcon το περασμένο σαββατοκύριακο.

Τα esports έχουν αποκτήσει πλέον κοινό εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων από σε όλο τον κόσμο που παρακολουθούν σε ζωντανή μετάδοση αγώνες βιντεοπαιχνιδιών. Η Activision Blizzard, η μεγαλύτερη παραγωγός βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο, βρίσκει νέο πεδίο ανάπτυξης στα esports, με τις περισσότερες προσπάθειές της να είναι επικεντρωμένες στο παιχνίδι Overwatch που κυκλοφόρησε πριν από 18 μήνες.

Οι πρώτοι 12 ιδιοκτήτες ομάδων του Overwatch League προέρχονται από το χώρο των παραδοσιακών σπορ, όπως ο Ρόμπερτ Κραφτ των New England Patriots (ομάδας αμερικάνικου ποδοσφαίρου με έδρα τη Βοστώνη) και ο Τζεφ Γουίλπον της ομάδας μπέιζμπολ New York Mets, αλλά από τους αποκαλούμενους «ενδημικούς» των esports, όπως οι ομάδες Immortals, Misfits και NRG.

Σε μια πρωτοτυπία για τον κόσμο των πρωταθλημάτων esports, κάθε ομάδα συνδέεται με μία πόλη του κόσμου, από τους London Spitfire μέχρι τους Houston Outlaws και τους Shanghai Dragons. Οι πιο πρόσφατες ομάδες στο πρωτάθλημα, που μπήκαν την περασμένη εβδομάδα, είναι οι Florida Mayhem που ανήκει στους Misfits και οι Los Angeles Gladiators που ανήκουν στην ομάδα αμερικάνικου ποδοσφαίρου LA Rams.

Στο Blizzcon, το ετήσιο συνέδριό της στο Άναχαϊμ της Καλιφόρνια, η Blizzard αποκάλυψε και αλλαγές στο παιχνίδι Overwatch – ένα first person shooter φαντασίας – που θα το κάνουν πιο προσιτό τόσο στους θεατές όσο και στους σκληροπυρηνικούς gamers. Αυτές περιλαμβάνουν νέες γωνίες κάμερας και χρώματα ομάδων που κάνουν πιο εύκολη την παρακολούθηση της δράσης.

Κάνει επίσης διαθέσιμη νέα ιστοσελίδα για το Overwatch League και μία εφαρμογή για smartphones, για όσους θέλουν να ακολουθούν τις αγαπημένες τους ομάδες, να βλέπουν το σκορ και να γνωρίζουν τους παίκτες πίσω από τα πληκτρολόγια με αφιερωματικά βίντεο.

Έμφαση στους παίκτες

«Ένα από τα πράγματα στα οποία θέλουμε να επικεντρωθούμε είναι να αφηγηθούμε τις ιστορίες αυτών των παικτών», δήλωσε ο Νέιτ Νάνζερ, κομισάριος του Overwatch League. «Στα παραδοσιακά σπορ υπάρχει αυτός ο δεσμός ανάμεσα στον θεατή και τον αθλητή. Θέλουμε οι οπαδοί να γνωρίσουν τους παίκτες καλύτερα και να δημιουργήσουμε περιεχόμενο που θα τους εξανθρωπίζει».

Ως μεγάλοι χορηγοί του νέου πρωταθλήματος ανακοινώθηκαν η Intel και η IBM. «Το ποσοστό του προϋπολογισμού μας που επενδύουμε στα esports αυξάνεται σταθερά», δήλωσε ο Τζον Μπονίνι, αντιπρόεδρος της Intel για τα esports και τα βιντεοπαιχνίδια. «Η δομή του πρωταθλήματος με τις διαφορετικές πόλεις τράβηξε την προσοχή μας. Πρόκειται για μια πολύ καλή συνεργασία με την Blizzard που θέλουμε να συνεχίσουμε για πολλά χρόνια».

Τον Δεκέμβριο θα διεξαχθούν οι πρώτοι φιλικοί αγώνες του Overwatch League στο γήπεδο Blizzard Arena του Λος Άντζελες που κατασκευάστηκε επί τούτου. Το πρωτάθλημα θα αρχίσει επίσημα στις 10 Ιανουαρίου.

«Πιστεύουμε ότι το 2018 θα είναι η χρονιά του τα esports θα διευρύνουν πολύ το κοινό τους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Activision Blizzard Μπόμπι Κότικ. «Τα αντιμετωπίζουμε ως βασικό πεδίο ανάπτυξης για την εταιρεία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider