Νέα επένδυση του Ιδρύματος Γκέιτς σε καινοτόμες θεραπείες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα επένδυση του Ιδρύματος Γκέιτς σε καινοτόμες θεραπείες

Σε ακόμη μία επένδυση στο χώρο της υγείας προχωρά το Ίδρυμα Γκέιτς, επενδύοντας 34 εκατ. ευρώ σε βρετανική εταιρεία που αναπτύσσει ανοσοθεραπείες. Πρόκειται για την πιο σύγχρονη ιατρική τεχνολογία, καθώς τα φάρμακα πλέον δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο στόχο, αλλά εκπαιδεύουν το ίδιο το σύστημα άμυνας του οργανισμού, ώστε να καταπολεμά οποιαδήποτε απειλή. Είτε πρόκειται για αυτοάνοσο νόσημα όπως είναι ο καρκίνος, είτε πρόκειται για ιογενή λοίμωξη.

Η προσφορά του Ιδρύματος Γκέιτς στον τομέα της υγείας είναι μεγάλη και τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει σε γενναίες δωρεές στην έρευνα και ανάπτυξη για το εμβόλιο του HIV/AIDS. Τα 34 εκατ. ευρώ αναμένεται να σταθούν αρωγός στην έρευνα της εταιρείας Immunocore, η οποία ιδρύθηκε το 2008, έχει πολυμετοχική σύνθεση και η βασική της δραστηριότητα είναι η έρευνα στους αντιγονικούς υποδοχείς των Τ-κυττάρων (TCR) για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Σε αυτό το πλαίσιο έχει συνάψει συμφωνίες συνεργασίας με τις φαρμακευτικές GSK, AstraZeneca και άλλους μεγάλους ομίλους.

Η νέα επένδυση του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς επεκτείνετε στον πολλά υποσχόμενο τομέα των θεραπειών TCR για την αντιμετώπιση των μεταδοτικών λοιμώξεων. Οι πρώτοι στόχοι είναι το HIV/AIDS και η φυματίωση. “Το συγκεκριμένο ποσό είναι σχεδόν τετραπλάσιο από τις συνήθεις επενδύσεις σε αυτό το στάδιο. Ωστόσο, θα πρέπει να βοηθήσουμε τον ιδιωτικό κλάδο στους τομείς της παγκόσμιας δημόσιας υγείας, όπως είναι η αντίσταση των μικροβίων στα φάρμακα”, σχολιάζει ο Ντέιβιντ Ρόσοου, υπεύθυνος χορηγιών του Ιδρύματος.

“Αυτού του είδους οι νέες θεραπείες εκτιμούμε ότι έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τελείως τις ζωές των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί με τον ιό HIV ή με φυματίωση. Η ιδέα της επένδυσης αντανακλά τη δέσμευση του Ιδρύματος απέναντι στην ανθρωπότητα” συμπληρώνει o Κρις Καρπ, διευθυντής του τμήματος έρευνας και μεταφραστικής επιστήμης του Γκέιτς.

Αν η επένδυση έχει την αναμενόμενη έκβαση, το Ίδρυμα Γκέιτς πρόκειται να προχωρήσει σε νέα χρηματοδότηση, ίσως και ακόμη μεγαλύτερη από την αρχική. “Θα χρειαστούν τουλάχιστον τρία χρόνια μέχρι τα καινούργια φάρμακα να είναι έτοιμα για ανθρώπινη χρήση. Θα πρέπει να συμπληρώσουμε ένα μεγάλο κύκλο εργαστηριακών δοκιμών πριν δοκιμάσουμε τα φάρμακα σε ανθρώπους”, ξεκαθαρίζει ο Έλιοτ Φόρεστερ, Διευθύνων Σύμβουλος της Immunocore.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider