Ο Τραμπ μεγαλώνει τη «δίψα» των Αμερικανών για ειδήσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Τραμπ μεγαλώνει τη «δίψα» των Αμερικανών για ειδήσεις

Το πολιτικό δράμα που εκτυλίσσεται στην Ουάσιγκτον τους τελευταίους μήνες με πρωταγωνιστή τον Ντόναλντ Τραμπ έχει αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον των Αμερικανών για την εγχώρια ειδησεογραφία.

Η «δίψα» για ειδήσεις αυξήθηκε κατακόρυφα από τη στιγμή που ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και εξακολουθεί να αυξάνεται παράλληλα με την επεισοδιακή θητεία της νέας κυβέρνησης.

Το προηγούμενο τρίμηνο, η 21st Century Fox που ανήκει στον μεγιστάνα των ειδήσεων Ρούπερτ Μέρντοχ είδε τα κέρδη του να εκτοξεύονται κατά 10% στα 4,3 δισ. δολάρια. Η κερδοφορία του ομίλου –που περιλαμβάνει τα κανάλια Fox Sports, FX και National Geographic– δεν φαίνεται να πτοείται ούτε από την επεισοδιακή απόλυση του μεγαλύτερου σταρ της καλωδιακής τηλεόρασης, Μπιλ Ο' Ράιλι, μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση που ώθησαν πολλές εταιρείες να αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από την 21st Century Fox.

«Οι ειδήσεις και τα αθλητικά έχουν συνεισφέρει τουλάχιστον κατά το μισό στα διαφημιστικά μας έσοδα», επιβεβαιώνει ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Fox, Λάχαν Μέρντοχ.

Το αυξημένο ενδιαφέρον για ειδήσεις έχει ευνοήσει όλα τα αμερικανικά ΜΜΕ, αφού και τα ανταγωνιστικά CNN και MSNBC είδαν τα έσοδά τους να σημειώνουν διψήφια αύξηση το β’ τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen. Πάνω στην προεδρία του Τραμπ έχουν «στηθεί» ολόκληρες παραγωγές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη σειρά Real News που αφηγείται την εκστρατεία επανεκλογής του Τραμπ το 2020.

Εν μέσω εσωτερικών ερίδων και εντάσεων που ξεκίνησαν με την αποχώρηση από τον όμιλο του ιδρυτή Ρότζερ Έιλς, η 21st Century Fox προσπαθεί εδώ και μήνες να κλείσει τη συμφωνία που θα της εξασφαλίσει τον έλεγχο της Sky. Η Fox έχει καταθέσει προσφορά 11,7 δισ. δολαρίων για την ευρωπαϊκή εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης αλλά το βρετανικό υπουργείο Πολιτισμού ζητά λεπτομερή στοιχεία σχετικά με την εξαγορά με αποτέλεσμα σημαντικές καθυστερήσεις στο εγχείρημα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τζέιμς Μέρντοχ, πάντως, εμφανίστηκε καθησυχαστικός στην ενημέρωση των οικονομικών αναλυτών την Τετάρτη ότι η συμφωνία θα εγκριθεί. Εκτιμά, πάντως, ότι αυτό θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Τα προβλήματα, όμως, δεν σταματούν εδώ για τη Fox News, αφού την προηγούμενη εβδομάδα κατατέθηκε μήνυση εις βάρος του ειδησεογραφικού κολοσσού στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι έχει συνωμοτήσει με τον Λευκό Οίκο με σκοπό τη «διασπορά ψευδών ειδήσεων» σχετικά με τη δολοφονία του βοηθού των Δημοκρατικών Σεθ Ριτς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider