Το Galaxy S8 «ανεβάζει» τη Samsung

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Galaxy S8 «ανεβάζει» τη Samsung

Το σήμα κατατεθέν της Samsung, το smartphone Galaxy S8 έφθασε το 1 εκατομμύριο πωλήσεις στην εγχώρια αγορά, σημειώνοντας διπλάσιο ρυθμό αύξησης σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αναδεικνύοντας την ταχύτητα με την οποία η επιχείρηση ανακάμπτει μετά την κοστοβόρα ανάκληση του Galaxy Note 7 πέρυσι.

Η εταιρεία της Νότιας Κορέας εναπόθεσε τις ελπίδες της στη νέα premium συσκευή η οποία βγήκε στην αγορά στις 21 Απριλίου, προκειμένου να αποκαταστήσει την εικόνα της μετά από το «φιάσκο» με τις εκρήξεις που καταγράφτηκαν με το Note 7. Τώρα έχει δρομολογήσει μια επάνοδο στην παγκόσμια αρένα των smartphone.

Το Galaxy S8 βρήκε θετική ανταπόκριση στην αγορά της Νότιας Κορέας, εντυπωσιάζοντας τους καταναλωτές με το λιτό design του και τις αναβαθμισμένες λειτουργίες του όπως είναι η ψηφιακή βοηθός Bixby.

Σύμφωνα με τον Kim Young-woo, αναλυτή στην SK Securities «η Samsung θα πρέπει να είναι χαρούμενη που το νέο κινητό δεν έχει προκαλέσει κανένα σοβαρό πρόβλημα όπως συνέβη με το πρόβλημα μπαταρίας του Note 7. Δεν φαίνεται να υπάρχει ανησυχία για την ποιότητά του».

Ωστόσο, οι πωλήσεις τη συσκευής δεν παρουσιάζουν το ίδιο καλές επιδόσεις στο εξωτερικό όσο στην εγχώρια αγορά, αναφέρει ο κ. Kim. «Η επίδοσή του στην τοπική αγορά είναι πολύ καλή ενώ οι διεθνείς πωλήσεις είναι παρόμοιες με εκείνες που σημείωναν τα προηγούμενα μοντέλα. Φαίνεται ότι υπάρχουν πολλοί καταναλωτές στο εξωτερικό οι οποίοι αναμένουν το λανσάρισμα του νέου iPhone», προσθέτει.

Το S8 πωλείται στις ΗΠΑ, τη Νότια Κορέα και σε μερικές χώρες της ΕΕ και οι αναλυτές αναφέρουν ότι αυτό το μήνα, τρεις εβδομάδες μετά το λανσάρισμα του μοντέλου, η εταιρεία πούλησε 5 εκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως. Ωστόσο, η επιχείρηση αν και δεν αμφισβήτησε αυτές τις εκτιμήσεις, παρέλειψε να σχολιάσει.

Η συσκευή θα κυκλοφορήσει σταδιακά σε 150 χώρες και αναμένεται ότι θα ξεπεράσει σε πωλήσεις το προηγούμενο μοντέλο S7, το οποίο πούλησε 48,5 εκατομμύρια συσκευές κατά το πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του.

Ο κ. Κim θεωρεί ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις του S8 θα φθάσουν τα 45 εκατομμύρια φέτος καθώς χρονικά η εμφάνισή του συμπίπτει με το αναμενόμενο λανσάρισμα του νέου iPhone, το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Εκτιμά ότι το S8 έχει πουλήσει περίπου 8 εκατομμύρια μονάδες διεθνώς από το λανσάρισμά του στις αρχές Απριλίου.

Αν και η Samsung παραμένει η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία κινητών, το μερίδιο αγοράς της έπεσε στο 20,7% το πρώτο τρίμηνο από το 23,3% το ίδιο διάστημα πέρυσι, σύμφωνα με την Gartner.

Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία από τις πέντε μεγαλύτερες που κατέγραψε πτώση πωλήσεων, οι οποίες έπεσαν στα 78 εκατομμύρια από τα 81 εκατομμύρια και χτυπήθηκαν όχι μόνο από την ανάκληση του Note 7 αλλά και από τον ανταγωνισμό της κινεζικής αγοράς.

Παρ’ όλα αυτά η εταιρεία ανακοίνωσε τα καλύτερα λειτουργικά κέρδη εδώ και τρία χρόνια κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους. Οι μετοχές της εταιρείας, που είχαν σημειώσει άνοδο 30% κατέγραψαν πτώση 1% στα 2,281 εκατ. γουόν τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider