Η Google θέλει να… απολύσει τη Siri

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Google θέλει να… απολύσει τη Siri

O Σούνταρ Πιτσάι, Διευθύνων Σύμβουλος της Google έχει δηλώσει εδώ και έναν χρόνο ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη θα αναδιαμορφώσει πλήρως ό,τι κάνει η εταιρεία. Πλέον, όσοι βρέθηκαν στο ετήσιο συνέδριο για developers στη Silicon Valley, πήραν μια εικόνα για το πόσο μεγάλη μπορεί να είναι αυτή η αλλαγή.

Στην πιο εμφανή παρουσίαση των φιλοδοξιών της εταιρείας για να διευρύνει τις υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης, η Google λάνσαρε τον έξυπνο ψηφιακό βοηθό της –με το όνομα Assistant (βοηθός) με τη μορφή μιας εφαρμογής στο iPhone, βάζοντάς τον απευθείας απέναντι στη Siri, την ψηφιακή βοηθό της Apple.

Η Google παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να λειτουργήσει ως έξυπνο υπόβαθρο για άλλες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα να βοηθήσει τους χρήστες να μάθουν περισσότερα για αντικείμενα στον πραγματικό κόσμο, τα οποία φωτογραφίζουν με τις κάμερες των κινητών τους.

Ο Assistant είναι φτιαγμένος ώστε να αποκτήσει περισσότερες γνώσεις και να γίνει πιο χρήσιμος όσο εμφανίζεται σε περισσότερες συσκευές και λειτουργεί ως θεμέλιο για περισσότερες υπηρεσίες, σύμφωνα με τον κ. Τζεφ Ντιν, ένας από τους επικεφαλής ερευνητές της Google για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης.

Έχοντας λανσαριστεί νωρίτερα φέτος στο Pixel, το smartphone της Google, και στην εφαρμογή για έξυπνα σπίτια Home, ο Assistant είναι ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο. Η Google δήλωσε ότι είναι εγκατεστημένος σε 100 εκατομμύρια συσκευές, όμως στο νούμερο αυτό συμπεριλαμβάνονται και όλα τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα στα οποία είναι εγκατεστημένη η τελευταία εκδοχή του Android, ακόμα και αν οι χρήστες δεν έχουν ανοίξει την εφαρμογή.

Μέχρι στιγμής, οι χρήστες απευθύνονται στον Assistant μόνο για πολύ απλά θέματα, όπως για να ρωτήσουν τον καιρό. Και τα στελέχη της Google παραδέχονται ότι αναζητούν τρόπους ώστε να σχεδιάσουν πιο λειτουργικούς τρόπους, ώστε οι χρήστες να αξιοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την εφαρμογή.

Ταυτόχρονα, η Google αντιμετωπίζει σφοδρό ανταγωνισμό από την Amazon, η οποία κινείται γρήγορα προκειμένου να κεφαλαιοποιήσει το προβάδισμα από την αντίστοιχη υπηρεσία της, την Alexa.

Όμως, η Google φαίνεται να προετοιμάζεται για μια μάχη που θα πάρει πλήρη σάρκα και οστά σε αρκετά χρόνια από τώρα. Κομμάτι της στρατηγικής της είναι το γεγονός ότι η εφαρμογή Assistant «τρέχει» στο iPhone. Καθώς δεν είναι γηγενής στην πλατφόρμα της Apple, το λογισμικό δεν έχει μια σειρά από δυνατότητες που έχει η Siri, όπως για παράδειγμα να ρυθμίσει το ξυπνητήρι.

Τα στελέχη της Google όμως εκτιμούν ότι θα καλύψει το χαμένο έδαφος και με το παραπάνω, καθώς θα μπορεί να λειτουργήσει τις εφαρμογές της Google, όπως για παράδειγμα τους χάρτες και φέρνοντας μια καλύτερη κατανόηση των αναγκών του χρήστη, μέσα από την εμπειρία χρήσης και άλλων συσκευών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider