Στο Galaxy S8 ποντάρει η Samsung

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο Galaxy S8 ποντάρει η Samsung

Στο Galaxy S8 και την τεχνολογία της Νότιας Κορέας υπολογίζει η Samsung για να ξανακερδίσει τους καταναλωτές και να γυρίσει σελίδα μετά το σκάνδαλο για το θέμα ασφαλείας που προέκυψε από το Galaxy Note 7.

Το Note 7, το οποίο κυκλοφόρησε τον προηγούμενο Αύγουστο, αποσύρθηκε βιαστικά ύστερα από σειρά περιστατικών όπου τα τηλέφωνα έπιασαν φωτιά. Αυτό στοίχισε στην εταιρεία 5 δις. δολάρια και παράλληλα αποτέλεσε πλήγμα για τη φήμη της εταιρείας.

Ωστόσο, οι ελπίδες έχουν αναπτερωθεί εν όψει της κυκλοφορίας του S8 την Τετάρτη, το οποίο χαρακτηρίζεται από το κομψό design του και άλλα top-end στοιχεία συμπεριλαμβανομένης και της ψηφιακής βοηθού Bixby, τα οποία θα βοηθήσουν τη Samsung να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματά της όπως κάνει και η ανταγωνίστριά της Apple.

«Eίναι μεγάλο το διακύβευμα για τη Samsung και μάλλον θα πρέπει να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να επιτύχει με το S8 αυτή τη φορά…προκειμένου να παραμείνει ισχυρή στην πρώτη γραμμή και να ξανακερδίσει την χαμένη εμπιστοσύνη ύστερα από τα περιστατικά που καταγράφτηκαν με το Note 7», ανέφερε ο Kiranjeet Kaur, αναλυτής της IDC.

Η σειρά Galaxy S είναι πολύ σημαντική για την Samsung όχι μόνο για τον όγκο των πωλήσεων αλλά επίσης για να αναδείξει τα δυνατά σημεία του προϊόντος που αφορούν στο σχεδιασμό και την καινοτομίας.

Τυπικά, η Samsung τηρεί σιγή σχετικά με τα νέα χαρακτηριστικά των smartphone αλλά σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει η εταιρεία στοχεύει στο design της συσκευής καθώς ακολουθεί μια κατεύθυνση προς τον all screen σχεδιασμό.

Το διαφοροποιητικό στοιχείο από τον ανταγωνισμό είναι ότι έχει ελαττώσει τις γωνίες για να αφήσει χώρο στις οθόνες και έχει αφαιρέσει το home button. Ακόμη, θα υπάρχει ένα επιπλέον κουμπί το οποίο θα ενεργοποιεί την Bixby, η οποία θα ανταγωνιστεί την Siri από την Apple.

«Αποφύγαμε τη σύγχυση στον τρόπο που ενεργοποιεί κάποιος τη φωνητική διεπαφή», σημειώνει ο InJong Rhee, επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης.

Η εταιρεία ελπίζει ότι το νέο μοντέλο θα δώσει ώθηση στα μερίδια της αγοράς τα οποία μειώθηκαν μετά το φιάσκο με το Note 7 και τη σύλληψη τον προηγούμενο μήνα του επικεφαλής Lee Jae-yong .

Σύμφωνα με στοιχειά της IDC, το μερίδιο της εταιρείας παγκοσμίως για τα smartphone ήταν 18% το τέταρτο τρίμηνο του 2016, μειωμένο κατά 20% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το S8 όχι μόνο μπορεί να ανταγωνιστεί το iPhone της Apple αλλά και να «ταρακουνήσει» ολόκληρη την αγορά.

«Δεδομένου ότι οι πωλήσεις του iPhone 7 έχουν σημειώσει πτώση και από την άλλη υπάρχουν λίγα τέτοια μοντέλα στην αγορά, τώρα είναι σαφώς η κατάλληλη στιγμή για τη Samsung να βγάλει το S8», αναφέρει ο Roh Geun-chang, αναλυτής της HMC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider